Снимка: БулфотоДелото за атентата в Сарафово, при който загинаха шестима

...
Снимка: БулфотоДелото за атентата в Сарафово, при който загинаха шестима
Коментари Харесай

Пет години след атентата: Тръгна делото Сарафово

Снимка: Булфото

Делото за атентата в Сарафово, при който починаха шестима души, а 37 бяха ранени потегли в профилирания съд. Първото намерено съвещание ще бъде на 17 януари 2018 година, оповестява БГНЕС. 

Тогава в съда ще бъдат изслушани българи, които са били на летището в деня на нападението. “Делото потегли, няма проблеми. Всички са постоянно призовани, конституирани са като страни. Няма спънки делото да не се гледа ”, означи юрист Красимира Михайловска, която ще съставлява в съда фамилията на починалия български водач Мустафа Кьосев и израелските жители.

На 18 юли 2012 година автобус с израелски туристи, които преди малко бяха кацнали на летище " Сарафово " в Бургас, с цел да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана цел на терористична офанзива. При нападението загинаха петима израелски жители, българският водач на взривения рейс и причинителят на атентата. Ранени бяха 38 души. 

Двама са откритите атентатори – Мелиад Фара, ливанец с австралийски паспорт и Хасан Хасан, с канадско и ливанско поданство. Те обаче ще бъдат съдени задочно, тъй като управляващите към момента ги търсят. По техни сметки са превеждани суми от свързани с военното крило на " Хизбулла ", а парите са теглени с интернационалните дебитни карти от банкомати в Несебър.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР