снимка БулфотоДържавата ще даде 2,1 млн. лв. за закупуване на

...
снимка БулфотоДържавата ще даде 2,1 млн. лв. за закупуване на
Коментари Харесай

Здравният министър: Купуваме скъпо лекарство срещу вирусни инфекции, опаковката струва 345 евро

снимка Булфото

Държавата ще даде 2,1 млн. лева за закупуване на лекарство против вирусни инфекции. Само една опаковка от медикамента коства 345 евро без Данък добавена стойност, а поръчката е за 2500 броя. Това заяви на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов, представен от вести.бг.

Всички пациенти на територията на България, които се нуждаят от лекарството Ремдесивир са задоволени и няма потребности, които да не могат да бъдат задоволени на национално равнище, съобщи здравният министър.

Очаква се доставките да са тук до 10-12 дни. България към този момент е направила поръчката за това, акцентира Ангелов.

Този медикамент се употребява за лекуване на други вирусни инфекции. Клинични изследвания са потвърдили неговата успеваемост, изясни здравният министър.

Всяко число, което излиза, следим със угриженост. Мерките в България, такива каквито са сега, огромна част от тях не се съблюдават, каза Костадин Ангелов.

Вчера са формирани 33 акта от инспекторите на РЗИ в София. Контролът по спазването на ограниченията е извънредно значим, уточни министърът.

Не имаме намерение да затягаме ограниченията, само че ще ревизираме дали сегашните се съблюдават, сподели Ангелов.

Ако всички не имаме вяра в нуждата да съблюдаваме и да сме дисциплинирани във връзка с тези ограничения, няма смисъл да се вкарват нови ограничения, които да са подлагани на подозрение и да не се съблюдават. Нека се съсредоточим към актуалните ограничения и тяхното съблюдаване. Винаги съм казвал, че тази зараза ще бъде победена, само че това ще стане с разсъдък и разсъдък ", прикани министър Ангелов.

Той съобщи, че е уверен, че ще се оправим с тази зараза.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР