Снимка: БулфотоДаниел Митов е предложен от България за специален представител

...
Снимка: БулфотоДаниел Митов е предложен от България за специален представител
Коментари Харесай

България предлага Даниел Митов за специален представител на ЕС за Либия

Снимка: Булфото

Даниел Митов е препоръчан от България за специфичен представител на Европейския съюз за Либия. От Министерството на външните работи, което е издигнало кандидатурата в Брюксел, потвърдиха тази вест, оповестява Българска национална телевизия.

Даниел Митов е приключил политология в Софийския университет. През 2006 година става член на Демократи за мощна България, претендент е за народен представител на изборите през 2009 година, само че не е определен.
След това работи за задачата на Националния либерален институт на Съединени американски щати в Ирак, където е програмен управител на Програмата за развиване и подкрепяне на политическите партии. Като представител на НДИ работи също по този начин и в Либия, Конго, Украйна, Йемен, Тунис и други

През 2014 година става външен министър във второто служебно държавно управление на президента Росен Плевнелиев. Запазва този пост и във второто държавно управление на премиера Бойко Борисов, което ръководи от края на 2014 година до началото на 2017 година

През декември 2017 година Софийска градска прокуратура внесе против Даниел Митов обвинителен акт за закононарушение по работа, поради контракт, който е подписан по негово време и е нанесъл финансови вреди на Министерство на външните работи.

По-късно обвиняването беше изменено в корист с доверие. През април 2020 година Митов беше дефинитивно оневинен по всички обвинявания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР