Снимка БулфотоЧовекът, който е най-запознат най-добре с ваксините у нас,

...
Снимка БулфотоЧовекът, който е най-запознат най-добре с ваксините у нас,
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: България ще получи над 18 млн. дози ваксини. Имаме поръчани ваксини за 10 млн.души

Снимка Булфото

Човекът, който е най-запознат най-добре с имунизациите у нас, разкри колко от тях се чакат и за какъв брой души.  В момента няколко страни изследват смъртни случаи след имунизация с препарата на  " АстраЗенека ". След нашите инспекции, ще се реши дали още веднъж да се възобнови имунизацията. Това съобщи пред Нова телевизия директорът на Изпълнителната организация по медикаментите магистър-фармацевт Богдан Кирилов. 

" България ще получи над 18 млн. дози ваксини. Имаме поръчани ваксини за 10 млн.души. Договорите са за 600 млн. лева България обезпечава неведнъж повече ваксини от нужното ", сподели още той. 

" Има уговорка да няма паралелни с Европа договаряния с фармацевтични компании от страните членки ", разкри Кирилов. 

" Още нямаме удостоверение, че ще получим доставки от Германия и Франция ", коментира директорът на Изпълнителната организация по медикаментите.

От имунизацията на Янсен (Джонсън и Джонсън), Кирилов съобщи, че имаме декларирани 1 млн.дози. " Може да ги получим още в края на март ", добави специалистът. 

" 21 600 дози дойдоха през днешния ден от препарата на " Пфайзер ", разкри още Богдан Кирилов, написа Novini.bg. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР