Снимка БулфотоЧетенето е може би най-важното умение, което трябва да

...
Снимка БулфотоЧетенето е може би най-важното умение, което трябва да
Коментари Харесай

Експерти: Четенето е едно от най-важните умения, което трябва да овладее всеки първокласник

Снимка Булфото

Четенето е може би най-важното умеене, което би трябвало да усвои всеки първокласник. Като техника то се учи в учебно заведение, само че любовта към него се възпитава у дома още от най-ранно детство. И тук огромна роля имат родителите - в случай че постоянно четат на децата си приказка за лека нощ, в случай че им подаряват книжки за рождени дни и за други празници, в случай че ги водят в библиотеки и книжарници, в случай че ги окуражават да беседват и разискват приказки, случки, книжки и филмчета, то няма по какъв начин децата да не заобичат словото, написа Българска телеграфна агенция.

Този извод се прави в новото издание на Наръчника за родители " Добре пристигнали в първи клас ", квалифицирано за поредна година от асоциацията " Родители " за фамилиите, които ще имат първокласници в новата 2019/2020 образователна година.

Родителите би трябвало да предизвикват първокласниците да четат на глас всичко, което попаднепред очите им - книги, табели, билбордове За начинаещите читатели - за първокласниците, са подобаващи книгите с наедрял шрифт и с красиви илюстрации. Ако детето избира да чете нещо друго от това, което сте му избрали, не го спирайте. Важното е да получава наслаждение от четенето. Направете библиотека в стаята му - дано книгите са му постоянно на разположение. Не противопоставяйте четенето на други обичани занимания. Четете приказки в стихове. Римите и ритъмът оказват помощ на детето да запомни текста и елементарно да го следи с взор. Четете по двойки - родителят и детето се редуват да четат забавна история, роман, приказка. Четете всичко, каквото ви попадне пред очите: надписи по табели, билбордове, менюта, готварски предписания, етикети в магазините, поучават родителите специалистите, подготвили наръчника за първокласниците.

Насърчавайте четенето на глас. Включвайте технологиите - покажете на детето, че електронните устройства не са единствено за развлечение! Намерете разнообразни уеб сайтове и приложения за смарт устройства за учене на числа и букви, за занимателни извършения по четене - поучават експертите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР