Снимка: БулфотоЧервената шефка Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите заради новия

...
Снимка: БулфотоЧервената шефка Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите заради новия
Коментари Харесай

Нинова: Борисов взима заеми, които се пилеят през прозореца на джипа

Снимка: Булфото

Червената шефка Корнелия Нинова остро разкритикува ръководещите поради новия заем, който беше взет на 15 септември, написа

Според нея задачата била министър председателят Бойко Борисов да харчи парите за личното си политическо оцеляване, само че цената за това се плащала от всички. Нинова настоя, че Борисов дължи няколко отговора.

" Първо - за какво се появи потребност от нов дълг. Нали преди няколко месеца Борисов твърдеше, че не се постанова да взимаме заем, тъй като в запаса има 9 милиарда лв. ", отсече тя.

По думите й сега 20% е държавният дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт.

" Защо трябваше да се имитира дълг на интернационалния пазар, откакто експерти споделят, че е по-лесно такава сума да се пласира на вътрешния пазар. При свитото търсене и намаляващия експорт издаването на вътрешен заем би решило наши, вътрешни стопански проблеми ", настоя Нинова.

Според нея изказванията на държавното управление, че заемът е взет при преференциални условия, не са съответни.

" Ще подтиква ли този заем стопанската система или ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по разпоредбите? Срещу тези пари няма никакъв проект за реализиране на напредък, някой ще каже, че има развити страни с по-висок дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт, само че там се влагат финанси в повишението на стандарта на живота а у нас се пилеят през прозореца на джипа ", упрекна Нинова.

" За 10 години ръководство Борисов е взел 30 милиарда лв. заеми против това обаче пада качеството на живота, усилват се неравенствата, околната среда става все по-незадравословна и всичко това - заем против влошен стандарт на живот, който се заплаща от целия народ ", скочи тя.

" Всички плащаме за неговото политическо оцеляване. Борисов не си взе поука и продължава по същия метод. Всеки ден оставане на това държавно управление е нездравословно, към този момент става все по-очевидно, че е решението на доста въпроси се корени в оставката му. Борисов ни пропиля 10 години, пропилява сегашното, да не разрешаваме да пропилее и бъдещето “, заключи алената шефка.

В отговор министърът на финансите Кирил Ананиев прикани Нинова, когато приказва за толкоз сериозен въпрос да се приготви или да даде думата на някой, който схваща от тази тематика.

Според него заемът е извънредно преференциален за България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР