Снимка БулфотоБюджетът на Оперативната програма Развитие на регионите ще бъде

...
Снимка БулфотоБюджетът на Оперативната програма Развитие на регионите ще бъде
Коментари Харесай

Бюджетът на ОП Развитие на регионите ще бъде над 3,18 млрд. лева

Снимка Булфото

Бюджетът на Оперативната стратегия " Развитие на районите " ще бъде над 3,18 милиарда лв., заяви във Велико Търново заместник-министърът на районното развиване Деница Николова. Тя показа главните финансови механизми, по които общините от Северен централен регион ще могат да реализират капиталови планове през идващия програмен интервал на конгрес, проведен от НСОРБ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заместник-министърът означи, че се планува основаване на клъстер, в който ще вземат участие градовете Русе, Велико Търново и Варна.

Трите града ще имат общ бюджет, посредством който ще могат да структурират своите планове, само че това няма да ги ограничи да си партнират с останалите градове, те ще бъдат центрове на напредък и мотори в реализацията на по-глобални цели, акцентира Николова.

Според анализите трите града имат максимален стопански капацитет, посредством който може да се реализира съдействие сред два района - Северен Централен и Североизточен, както и да се съвместят ресурсите на река Дунав, на Черноморието и сухоземните пътища, сподели още тя.

По думите ѝ десет града в България ще получат общо 6 % от бюджета на Европейския фонд за районно развиване, а три от тях ще действат, като клъстер в програмния интервал от 2021 до 2027 година. Идеята на новия интервал е да насърчава развиването на интегрираните териториални вложения, а общините да си партнират без да имат значение административните граници, тъй като това основава по -голяма еластичност за осъществяване на ограничения, дейно оползотворяване на ресурсите за по-голяма част от територията и популацията, сподели Николова.

Тя регистрира, че по Оперативна програма " Региони в напредък " са разплатени 61 % от контрактуваните средства, няма риск за неусвояване на запас по програмата, а по-скоро има дефицит. Финансираните планове през сегашния програмен интервал са над 500, само че броят на построените обекти е над 10 пъти по-голям, уточни Николова, представена от Българска телеграфна агенция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР