Снимка: БулфотоБойко Борисов очевидно има две ядрени опции - да

...
Снимка: БулфотоБойко Борисов очевидно има две ядрени опции - да
Коментари Харесай

Политолог: Борисов има две ядрени опции

Снимка: Булфото

Бойко Борисов явно има две нуклеарни варианти - да подаде оставка и да хвърли някаква доста значима за българското общество тематика. Това счита политологът Георги Киряков. 

В предаването " Денят ON AIR " по Bulgaria on air той уточни, че настояването за намаляването на депутатите не е от в този момент.

" ГЕРБ посегнаха към тази алтернатива чисто политически, с цел да завоюват някакво време за нещо - оставане във властта. Бойко Борисов е безапелационен победител с това предложение за нова Конституция ", означи той.

Политологът разяснява, че прави неприятно усещане, че не се знае кой е писал плана и за какво са позволени неточности в него, като тази с описанието на герба на Република България.

" В плана не е променено и описанието на герба. Как тази Конституция се появи от нищото? Не се прави по този начин политически. Не е това държавническо държание, както се пробват да вменят на Бойко Борисов. Остава главният въпрос - кой и по какъв начин е писал Конституцията? ", означи Киряков.
Според политологът би трябвало да се види и кой ще поддържа концепцията за привикване на Велико национално заседание. 

" Не бива да се пита още занапред кой-каква цена ще изиска за подписа си. Вътрешна македонска революционна организация от началото на мандата желаят доста неща и се съгласят на безусловно всичко ", означи той.

Социологът Юлий Павлов пък счита, че ГЕРБ няма потребност да печели време, с цел да се задържи на власт.

" Не виждам аргументи ГЕРБ да печели време с цел да остане във властта. ГЕРБ са си във властта. Политическа рецесия няма. Само 40% от българите желаят предварителни избори. Няма други учредения да се вършат други избори, с изключение на постоянни ”, разяснява той.

И добави:

" Не виждам учредения да се сменя актуалната Конституция с нова. Съгласен съм, че това е сполучлив за премиера политически ход. Той сложи протестиращите и президента в неуместна обстановка. Ако държавното управление не подаде оставка, то ще продължи и ще си организира избори ".

Юлий Павлов подсети, че Велико народно събрание в изключителни обстановки може да работи и като нормално Народно заседание, като даже на него ще се падне задачата да приема бюджета.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР