Снимка БулфотоБорисов прави рискован ход, като залага на двата проекта

...
Снимка БулфотоБорисов прави рискован ход, като залага на двата проекта
Коментари Харесай

Социолог: Борисов рискува с АЕЦ „Белене“, руснаците са ни обидени заради Плевнелиев

Снимка Булфото

Борисов прави опасен ход, като залага на двата плана – АЕЦ „ Белене “ и „ Южен поток “. Това е преференциално за България и бих го подкрепил, само че не е значимо какво аз мисля, а Америка. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев.
Плановете на Борисов може да се вдървен от нашите сътрудници в НАТО като политика срещу тях, изясни той, представен от флагман.бг.

Социологът влезе в студиото на националната телевизия дружно с Антоний Гълъбов, с цел да разясняват постигнатото от премиера Бойко Борисов при срещата му с президента на Русия Владимир Путин в Кремъл.
„ Идеята за „ Южен поток “ бе огромният шлем на Първанов, само че към този момент е дребен, тъй като газта няма да тече през България, а през Турция и това е значително оттегляне. Това в действителност е потаен развой. Главното е пукнатината, която се появи сред Съединени американски щати и Европа. Европейски Съюз стартира независима политика. В този подтекст министър председателят Борисов се пробва да се впише с посредническа роля, т.е. да направи същото, което с Ердоган “, съобщи Райчев.
„ Целта е да се покаже, че е подобаващият човек за един разговор сред двете общности, които ще откриват нови връзки. За това е нужно признание на Крим, махане на глобите, нормализиране на Украйна “, разяснява социологът.
„ Срещата е свършила по-бързо, в сравнение с нашите са предполагали. От съветска страна имаше ясна безчувственост. Причината се споделя Росен Плевнелиев. Бившият президент наговори такива работи за Русия, че даже не ми се повтарят. Бяха едни хибридни войни, упрекна руснаците във всички грехове, приказва за тях като най-антисъветски настроения американец. Това си има цена и в този момент я плащаме “, съобщи Райчев.
„ Руснаците са тежко афектирани. Видях ясно държание на афектирани хора. Борисов се опита да се извини като сподели „ Големият прости “, само че не получи усмивка, а му се отговори с имитация „ Да, само че имаш поради, че огромният заплаща “. Имаме комплицирана обстановка с Русия “, добави той.
„ За 200 години сме минали през какво ли не, само че връзката сред народите ни не е губена. Сега обаче не ни имат вяра. Ще ви кажа жестоко какво чух: „ Държахте се като помияри “. Това с едно опрощение не става “, акцентира социологът.
Антоний Гълъбов пък му опонира, като посочи, че Еврокомисията защитила българския интерес, спирайки Южен поток. Щяхме да печелим най-много 30 млн. евро годишно от пренос на газ, само че планът на Първанов бе България да се трансформира в заден двор на някакви тръби. Тази сериозна инфраструктура щеше да направи страната ни доста по-рискова без стопански резултат за страната. В момента площадката на АЕЦ „ Белене “ е българска, както и реакторите “, съобщи той.
Излиза, че Еврокомисията ни е „ избавила “ от печеливш план, който в този момент желаеме да осъществяваме, затапи го Райчев.
„ Когато царят размрази плана на Луканов, ни обясняваха, че централата ще коства единствено 4 милиарда лв.. Тя постоянно ще е 12 милиарда лв., само че сега апортната вноска на България е 3,5 милиарда лв., които към този момент българският народ заплаща поради заради подписаните през 2006 година съглашения “, сподели пък Гълъбов.
„ Ако задачата на Борисов за доближаване на Европейски Съюз и Русия е сполучлива, плановете имат бъдеще “, предвижда Андрей Райчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР