Снимка: БулфотоБорбата с тероризма и радикализма на Балканите и в

...
Снимка: БулфотоБорбата с тероризма и радикализма на Балканите и в
Коментари Харесай

Борисов: Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема в България на срещите през 2020 година

Снимка: Булфото

Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде съществена тематика в България на срещите през 2020 година. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов във връзка семейството на страната ни на среща по Процеса „ Акаба “, съобщи кореспондент на  Агенция „ Фокус “ .

„ Берлинският развой касае Западните Балкани и интеграцията, а през 2015 година се сътвори и Процеса „ Акаба “. Лично кралят на Йордания го промотира. Неговите тематики са две – битката с тероризма и битката с радикализма. Това е развой, подкрепян от Европа, Съединени американски щати, Япония, Австралия, Канада и Организация на обединените нации. Днес на срещата на четири очи с йорданския крал си припомнихме какво правехме, когато бях основен секретар и взехме решение и двата формата – и битката с тероризма, и с радикализма на Балканите и в Европа да се проведат в София. България ще бъде хазаин, защото се регистрира освен нашия опит, само че и прелестното показване по време на председателството на Европейския съвет, форматът 16 + 1 с Китай, и това, че България и Северна Македония ще ръководят взаимно Берлинския развой “, съобщи Борисов.

По думите му Процесът „ Акаба “ е на дневен ред поради комплицираната обстановка с войните в Сирия и Либия и всички би трябвало да бъдат добре готови. На един от панелите на Организация на обединените нации крал Абдулла II е дал образец, че България е страна, в която има мюсюлманско население, само че няма нито един засечен ислямско войник по света, напомни министър председателят. „ Това от една страна се дължи на работата на нашите особено служби и Прокуратурата, само че и на толерантната политика, която води страната ни към малцинствата “, добави Борисов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР