Снимка: БулфотоБившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков коментира актуалната политическа

...
Снимка: БулфотоБившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков коментира актуалната политическа
Коментари Харесай

Герджиков: Слави е авторитарен тип, не позволява някой да му се меси. Прилича на Борисов

Снимка: Булфото

Бившият длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков разяснява настоящата политическа конюнктура у нас в гостуването си в Българска национална телевизия тази заран.

" Не знам кой реди кабинета, аз съм надалеч от кухнята, само че е явно, че има конфликти, водещата роля е на " ИТН ". Слави е властнически вид, не разрешава някой да му се меси, в случай че има твърдо мнение по даден въпрос. От тази позиция малко си наподобява с Бойко Борисов, един типаж са, не е нещо доста по-различно, евентуално здравословни проблеми го въздържат да бъде министър-председател. Бих бил доста сюрпризиран, в случай че Слави Трифонов е претендент за президент ", сподели той.

По думите му едно държавно управление на малцинството е доста несигурно и е голям риск. Според проф. Огнян Герджиков проличава едноличен метод на Има Такъв Народ.

" Не е несъмнено, че предлагането на Има Такъв Народ ще мине в пленарна зала, има съществени разлики сред " ИТН " и партиите на митинга. Има Такъв Народ работи с изключително самочувствие, при съществуването единствено на 65, а не на 165 депутати, незнайните са повече от известните ", съобщи проф. Огнян Герджиков.

Той разяснява оферти от " ИТН " проектокабинет.

" Огромна част от препоръчаните имена са непознати. Ради Найденов е извънредно попадение, би бил добър външен министър. Петър Илиев е доста първокласен правист, само че се твърди, че е плагиатствал, аз обаче не виждам в тези имена изявени специалисти, каквито са да вземем за пример на стопанската система и на финансите в служебния кабинет. Допреди 2-3 дни бях оптимист, че ще има постоянно държавно управление, само че от през вчерашния ден считам, че е толкоз нежна тази възможност, че умерено може да се счупи ", разясни проф. Огнян Герджиков.

Той посочи, че е значимо с какви хора ще бъдат обградени тези министри, с цел да бъдат сполучливи или не, като съветниците са даже по-важни.

" Давам висока оценка на служебния кабинет, има извънредно качествени хора, свършиха доста добра работа. Бих бил благополучен, в случай че най-малко една част от тези министри бъдат част от постоянен кабинет. 99,9 % третият мандат ще бъде в Българска социалистическа партия, те имат подготвена формула служебният кабинет да бъде като експертен кабинет, в това има доста логичност и разсъдък. ГЕРБ ще бъдат държани отвън властта, ерата ГЕРБ си отива ", сподели още проф. Огнян Герджиков и добави, че е неуместно да се твърди, че вървим към президентска република.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР