Снимка: БулфотоБившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев бе пуснат от

...
Снимка: БулфотоБившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев бе пуснат от
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста бившия шеф на ДАНС

Снимка: Булфото

Бившият началник на ДАНС Димитър Георгиев бе пуснат от ареста. Припомняме, че той беше арестуван за бракониерство край Симитли, дружно със притежателя на футболния клуб „ Витоша ”, прочут като „ Бистришките тигри ". Задържан бе и още един настоящ чиновник на Държавната организация " Национална сигурност ". Всички задържани към този момент са освободени, написа " Нова телевизия ".

Малко преди среднощ нощес Димитър Георгиев, дружно с още четирима мъже, измежду които настоящ чиновник на ДАНС и горски жандарм от Симитли, се спускат с джипове от високопланинското село Сушица към село Полена.

Спира ги полицейски патрул, а при претърсването в единия джип е открит мъртвец на диво прасе. Извикани са горските чиновник, които открили, че мъжете не разполагат с никакво позволение за отстрел.

„ Получих позвъняване от шефа на „ Държавно горско стопанство Симитли ” в 02.55 ч., че органите на полицията са задържали извършители, които са бракониерствали ”, сподели Дамян Дамянов, шеф на ЮЗДП.

Задържаха някогашния началник на ДАНС (ВИДЕО)

Петимата мъже бяха арестувани във Второ районно в Благоевград. Иззети са 4 пушки, 2 заглушителя и 215 патрона. От прокуратурата обаче обясниха, че не могат да издигнат обвиняване на никого, защото е нужна балистична експертиза, която да покаже изстрел от коя пушка е умъртвил прасето.

„ Трупът на дивата свиня е спретнат в хладилна база и би трябвало да бъде изработен обширен ветеринаро-медицински обзор. Да се откри дали е блъснато, дали е стреляно и така нататък ”, изясни Дамянов.

В Сушица хората описаха, че към ловното стопанство над селото постоянно пътували джипове.

Вътрешният министър Бойко Рашков също разяснява случая, като подчертава на околните връзки сред единия от арестуваните и някогашния министър председател Бойко Борисов. 

„ Това пък е толкоз срамно, че не знам дали тъкмо в днешния ден би трябвало да приказваме за сходни случаи. Младият чиновник от ДАНС, който е настоящ, за който ви споделих, е сътрудник на Бойко Борисов в спортния клуб „ Бистришки тигри ” ”, сподели Рашков.

Предстои да се прецизира каква е била ролята на горския жандарм, който е придружавал Димитър Георгиев и останалите от групата.

„ Има задоволително учредения да бъде дисциплинарно освободен ”, добави Дамянов.

Срещу служителя досега не е имало недоволства и сигнали за нарушавания.  

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР