Снимка: БулфотоБившият регионален министър Николай Нанков коментира обвиненията за незаконно

...
Снимка: БулфотоБившият регионален министър Николай Нанков коментира обвиненията за незаконно
Коментари Харесай

Нанков хвърли евентуалната вина за незаконно строителство на Автомагистрали ЕАД

Снимка: Булфото

Бившият районен министър Николай Нанков разяснява обвиняванията за нелегално строителство на прави от автомагистрала " Хемус ".

" Ако има нелегално строителство на Автомагистрала " Хемус ", то е осъществено от " Автомагистрали " ЕАД ", сподели той в ефира на БТВ. Нанков акцентира, че автомагистралата е изцяло планувана с обозримия период 2024 година По негови думи подготвителните действия в един голям линеен строителен обект лишават към 80% от времевия стадий за завършването на плана.

" Магистралата в секторите " Боаза ", " Белокопитово ", " Буховци " се строеше и към този момент беше пусната през 2019 година От пътен възел " Боаза " до разклона за Ловеч и Плевен всички строителни позволения бяха издадени, бяха направени подробни устройствени проекти и стартира действителното строителство. Във всички останали прави бяхме на стадий започване на строителство в границите на 2021 година ", изясни Нанков.

Той увери, че за всички лотове, по които се е строяло, е имало нужните позволения.

По негови думи за 4, 5 и 6 сектор има подготвени планове, признати в АПИ, а ДНСК са подали неверни данни. За 7, 8 и 9 също имало подготвени идейни планове - там щяло да се трансформира трасе.

Нанков уточни, че до две години следва завършването на четирите значими процедури по Подробен устройствен план, отчуждаване, план и позволение за градеж в сектора сред Велико Търново и Търговище.

Той бе безапелационен, че по време на ръководството на ГЕРБ нелегално строителство по Автомагистрала " Хемус " не е имало и че по 4, 5, 6, 7,8 и 9 сектор не е строено, а са осъществявани подготвителни действия.

Нанков отхвърли изказванието на служебния районен министър Виолета Комитова, че са приключени 4% от автомагистралата, само че са изплатени 71 % от парите.

По негови думи под 35% от цената на Автомагистрала " Хемус " са дадени като задатък, обезпечени с банкови гаранции и застраховки. Преди три седмици от АПИ изплатили малко над 35 млн. лева за осъществени строителни действия към " Автомагистрали " ЕАД ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР