Снимка БулфотоБившият директор на професионалната гимназия по икономика и туризъм

...
Снимка БулфотоБившият директор на професионалната гимназия по икономика и туризъм
Коментари Харесай

Условна присъда за бивш директор, ощетил гимназия с над 70 бона

Снимка Булфото

Бившият шеф на професионалната гимназия по стопанска система и туризъм във Велинград Александър Табаков получи тригодишна условна присъда с пет годишен изпитателен период, поради породени вреди на образователното заведение в размер на 70 400 лева Пазарджишкият областен съд го лиши и от правото да заема педагогическа служба за период от три години, заяви БНР.

Делото се гледа при изискването на кратко правосъдно разследване. Пред съда, Александър Табаков призна, че се е доверил на собствен, някогашен възпитаник, като му е превел сумата от 70 440  лв. за ремонт на спортната площадка, който в следствие по този начин и не бил осъществен. Парите са били преведени авансово, като Александър Табаков е подписал документ с погрешно наличие, че ремонтът вече  е осъществен. 

Обвинението на прокуратурата е, че в тази ситуация шефът не е положил задоволително грижи за ръководството на повереното му имущество, с което са настъпили материални вреди за гимназията. Табаков е с 40-годишен педагогичен стаж и досега няма прегрешения. Пред съда той съобщи, че през всичките години е възпитавал учениците си в доверие и е доста отчаян от постъпката на някогашния си възпитаник, който сега се занимава със строителен бизнес, съобщи БНР. 

Присъдата не е дефинитивна, само че Табаков няма да оспорва правосъдното решение. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР