Снимка БулфотоБезплатни билети за метрото за жителите на Рим в

...
Снимка БулфотоБезплатни билети за метрото за жителите на Рим в
Коментари Харесай

Връщаш пластмасова бутилка и получаваш безплатен билет за метрото в Рим

Снимка Булфото

Безплатни билети за метрото за жителите на Рим в подмяна на пластмасови бутилки. Това е част от проекта да бъде изработен града по-природосъобразен.

„ Пластмаса за билет “ е самодейност на компанията за градски превоз в италианската столица. Шефовете на компанията обясниха, че поради позитивното отношение на жителите, самодейността ще обхване цялата система на метрото и ще бъде удължена до юли 2020 година, предава Канал 3.

Съгласно проекта, пасажерите могат да предават пластмасови бутилки в специфични машини, сложени на станциите на метрото. За всяка една върната бутилка, жителите ще получават в подмяна заем от 0.05 евро, с който могат да си купят билет онлайн. За задачата е належащо да бъде свалено приложение на мобилния телефон, което записва броя на билетите според от върнатите за преработване бутилки.

Цената на общоприет билет, годен за 100 минути пътешестване с метрото и рейсовете коства 1.50 евро, тъй че против 30 бутилки пътуването излиза изцяло гратис, отбелязва компанията за градски превоз на Рим.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР