Снимка БулфотоБългарският премиер Бойко Борисов похвали ролята на Турция в

...
Снимка БулфотоБългарският премиер Бойко Борисов похвали ролята на Турция в
Коментари Харесай

Борисов: Никой не може да замени Турция в борбата срещу ИДИЛ

Снимка Булфото

Българският министър председател Бойко Борисов похвали ролята на Турция в битката с терористите от ИДИЛ, като съобщи, че никой не може да размени страната в това отношение, заяви в. „ Сабах “, представен от БГНЕС.

Борисов направи коментара на конференция след срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел.

Българският министър председател акцентира, че геостратегическото местонахождение на Турция сред двата континента я прави незаместим сътрудник на НАТО.

" Никоя страна не може да размени Турция в битката против ИДИЛ ", сподели той в отговор на въпрос дали България да може да размени Турция в НАТО.

Борисов също по този начин похвали напъните на Турция да предотврати притока на незаконни мигранти към Европа. " Турция се придържа към съглашението и не е имало нито едно влизане от незаконен мигрант от Турция в България ", сподели той.

Българският министър председател съобщи още, че се опълчват на глобите против Турция поради закупуването на системи за противоракетна защита С-400, създадени от Русия.

" Не мога да давам препоръки на американския Конгрес, само че дипломацията би трябвало да бъде приоритет ", съобщи Борисов във връзка утвърждението на законопроект в Сената на Съединени американски щати за налагане на наказания на Турция. Той съобщи, че разговорът и дипломацията би трябвало да бъдат желани пред глобите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакт
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР