снимка БулфотоБългария влезе в списъка с държави от така наречената

...
снимка БулфотоБългария влезе в списъка с държави от така наречената
Коментари Харесай

От тази вечер Румъния въвежда ограничения за сънародните ни

снимка Булфото

България влезе в листата с страни от по този начин наречената " жълта зона " във връзка с ковид. Това стана причина от 21 часа тази вечер при влизане в Румъния да има ограничавания по отношение на сънародниците ни, съобщи.

По информация на посолството ни в Букурещ идващите от нашата страна, които показват негативен PCR-тест, изработен до 72 часа преди качване в транспортното средство (за пътуващите с публичен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със личен транспорт), подлежат на домашна карантина от 10 дни.

Ако престоят е до три дни (72 часа) и е показан негативен PCR-тест, изработен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се постанова.

Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не показват подобен тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни.

Отрицателният резултат от PCR-теста може да бъде под формата на документ (на български и на британски език), на книжен или електронен притежател, само че би трябвало да е публикуван от оторизирана лаборатория и да съдържа идентификационните данни на тествания.

Не се изисква тест за деца на възраст до три години в това число, както и за имунизирани (и с втората доза) и преболедували COVID-19 през последните 90 дни.

Транзитно преминаващите през територията на Румъния лица, идващи от страни от така наречен жълта зона, в това число България, не са посочени измежду изключенията от условието за показване на негативен RT-PCR тест.

При потребност от подпомагане българските граждани  могат да се обръщат към: посолството на България във Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на мейл [email protected]

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР