Снимка: БулфотоБългария подсигури с кислород всички свои болници.Във всички лечебни

...
Снимка: БулфотоБългария подсигури с кислород всички свои болници.Във всички лечебни
Коментари Харесай

Внасяме кислород за болниците от Румъния

Снимка: Булфото

България подсигури с О2 всички свои лечебни заведения.

Във всички лечебни заведения в област Русе, където се лекуват пациенти с COVID-19, е обезпечено нужното количество О2 , установи при инспекцията си в лечебните заведения заместник-министърът на опазването на здравето Слави Пачалов.

Инспекцията е подбудена от повишаването на броя на приетите в болница и увеличеното в пъти ползване на О2 по отношение на началото на ноември, написа БГНЕС.

За да бъдат обезпечени всички лечебни заведения в страната с нужния О2, през днешния ден през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Русе е бил обезпечен „ зелен кулоар “ за прекосяването на две тежкотоварни цистерни с съсредоточен О2, който се създава в Румъния.

От тук камионите се насочват към Девня, Стара Загора, Горна Оряховица, Пловдив или София, където от суровината О2 се прави така наречен О2 за медицински цели.

От здравното министерство споделят, че при нужда ще продължи внасянето на О2 от северната ни съседка, като за профилираните камиони ще бъде обезпечен непрекъснат „ зелен кулоар “ през граничния пункт.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР