Снимка БулфотоБългарите продължават да се тревожат от ниските си доходи

...
Снимка БулфотоБългарите продължават да се тревожат от ниските си доходи
Коментари Харесай

Най-после казаха истината! Ето защо побеляват косите на българина преждевременно

Снимка Булфото

Българите не престават да се тревожат от ниските си приходи и обществените въпроси. Това е един от главните заключения от национално представително изследване на " Барометър България ", представено от Блиц.

68% от участниците в анкетата открояват като най-наболял казусът обвързван с дребните заплати, пенсии, обществени помощи.

След това интервюираните подреждат обществените въпроси - 61% и бюрокрацията и тромавата администрация – 58%.

Като четвърти главен проблем, деклариран от 51% от интервюираните, е опазването на здравето. Чак на пето място по значимост интервюираните показват корупцията – 44%, която бе съображение за искане на избор на съмнение към държавното управление. 

30-35% от интервюираните показват като проблематични за обществото ни също и монополите, високите битовите сметки, неприятната инфраструктурата, обезлюдяването и емиграцията на младите.

От изследването излиза наяве, че вторият въжен превоз на Банско се утвърждава от по-голяма част от българите евентуално не поради самото оборудване, а като знак на развиването на туризма и българските райони изобщо.

58% от интервюираните желаят втора кабинка в ски курорта, а едвам 6 на 100 са срещу. 36% признават, че нямат мнение.

" От години в българското общество се следи увеличаващо се неодобрение против " зелените " ограничавания, които стопират икономическото развиване. Българинът явно не е склонен в едни страни от Европейски Съюз да се развива инфраструктурата, което генерира приходи и работни места, а у нас да се основават непрекъснати спънки ", проучват от " Барометър България ".

Другата настояща тематика, наранена в проучването, е еврошефството ни.

Световният фокус върху България при едно такова значимо политическо събитие като европредседателството несъмнено оказва влияние върху националното самочувствие на българите. Затова и, съгласно анализаторите, е толкоз огромен делът на тези, които дефинират това събитие като позитивно.

Фактът, че от България зависи решаването освен на районни, европейски, само че и на международни проблеми, косвено се придвижва с позитивен знак върху оценката на българите за това събитие.

73% от българите споделят, че имат позитивно отношение към европредседателството, 20 на 100 не могат да преценяват и една 7% се отнасят негативно към тази роля на страната ни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР