Снимка БулфотоАрмията разполага с 1 снегорин, за да се справи

...
Снимка БулфотоАрмията разполага с 1 снегорин, за да се справи
Коментари Харесай

Каракачанов каза страшна истина за БГ армията

Снимка Булфото

Армията разполага с 1 снегорин, с цел да се оправи с бедствия в планинските райони. Това декларира министърът на защитата Красимир Каракачанов, представен от БГНЕС. 

Наред със отбраната на родината, една от задачите на българската войска в спокойно време е обвързвана с преодоляването на следствията от естествени бедствия. 

Министър Каракачанов установи, че техниката, с която разполага МО, е морално остаряла и незадоволителна. 

„ Към сегашния миг Сухопътни войски разполагат с един брой роторен снегорин, който е създаден през 1964 година и е в състава на формированията за преодоляване и/или превъзмогване на следствията от бедствия – Смолян “, отбелязва военният министър. 

„ Придобиването на ново съоръжение, в това число и на роторни снегорини, за повишение на качествата на формированията за преодоляване и/или превъзмогване на следствията от бедствия може да се осъществя след обмисляне на нужните финансови средства в сходство с „ Националния проект за повишение на разноските за защита на 2% от Брутния вътрешен артикул на Р България до 2024 година ", прибавя Каракачанов. 

Той признава, че сега Министерството на защитата няма планувани финансови средства за повишение качествата на посочените формирования по трета задача на въоръжените сили и закупуване на роторни снегорини. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР