Снимка БулфотоАрестуваха пазарджиклии, издавали фалшиви документи. Двама мъже са подправяли

...
Снимка БулфотоАрестуваха пазарджиклии, издавали фалшиви документи. Двама мъже са подправяли
Коментари Харесай

Акция в Пазарджик: Арестуваха мъже, пращали „безработни” на борсата с фалшиви документи

Снимка Булфото

Арестуваха пазарджиклии, издавали подправени документи. Двама мъже са подправяли бланки от името на разнообразни компании за да се източва държавната хазна. „ Клиентите ” им са получавали разнообразни компенсации, написа trafficnews.bg .

Eкипи  от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ в Пазарджик са направили претърсвания в къща, апартамент и офис, населявани и употребени от пазарджиклии на 36 и 47години.

Двамата осъществявали незаконна активност изразяваща се в подаване на справки-декларации от името на разнообразни търговски сдружения. С тях се разгласявали за обезпечени лица, с които обаче компаниите нямали действително подписани трудови или цивилен контракти. По този метод се давала опция за непозволено прилагане на опция за приемане на компенсации за краткотрайна неработоспособност или безработица.

От жилищата и помещението употребено за офис са конфискувани голям брой осигурителни и трудови книжки, заявления и компютърни конфигурации.

По случая се води досъдебно произвеждане. Работата по документиране на незаконната активност на двамата продължава под управлението на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.    

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР