Снимка: БулфотоАнгажирам се като премиер с всички министри да покажем

...
Снимка: БулфотоАнгажирам се като премиер с всички министри да покажем
Коментари Харесай

Заев пред парламента на страната си: Ще работим за добросъседство

Снимка: Булфото

Ангажирам се като министър председател с всички министри да покажем още един път и пред себе си и пред света, че можем още повече и още по-добре, съобщи мандатоносителят Зоран Заев в експозето си пред депутатите в Народното събрание на Северна Македония, съобщи МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е малко държавно управление, което ще управлявам и в което членуват стимулирани и отдадени персони, които ще работят за реализиране на поставените цели в стратегически интерес на страната, съобщи Заев.

Както той означи, страната и целият свят се намират в обстановка, която заплашва всички сегменти на живота. С избора на това държавно управление приключваме системата, която ще работи за справяне с последствията от корона рецесията, добави Заев.

На тези избори имахме историческа опция с Беса да формираме обединението Можем. Днес тази стратегия е съгласувана и допълнена с нашите съдружни сътрудници от Демократичния съюз за интеграция и Демократичната партия на албанците и е превърната в стратегия за работата на държавното управление в интервала 2021-2024 година

Необходима е нова сила за реализиране на стопански напредък, съвременно образованиие и спрвяне с пандемията, сподели още Заев в своето изложение.

Той посочи, че новото държавно управление е отдадено на контракта от Преспа и контракта с България. Ще продължим отдадено да работим за добросъседските връзки. Ще продължим с Охридския рамков контракт, който е оснава за междуетническо общуване, уточни Заев.

Пред нас е интервал, в който като страна ще получим доста повече в сравнение с ще дадем. Задължаваме се в идващите четири години да отворим 80 % от преговорните глави, сподели Заев за предстоящите договаряния за участие в Европейски Съюз. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР