Снимка: БулфотоАко в парламента няма консенсус за свикване на Велико

...
Снимка: БулфотоАко в парламента няма консенсус за свикване на Велико
Коментари Харесай

Дончев: Ако в парламента няма консенсус за ВНС, Борисов трябва да подаде оставка

Снимка: Булфото

Ако в Народното събрание няма консенсус за привикване на Велико национално заседание, министър-председателят Бойко Борисов би трябвало да подаде оставка. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев, написа " Флагман ".

„ Вчера министър председателят Бойко Борисов сподели, че с цел да не се стигне до злополука в страната е нужно Великото национално заседание. Ако това не се случи, следва друго решение, което към този момент е взел “, напомни водещата.

„ Беше направена поръчка, че в случай че има решение за привикване на Велико национално заседание министър-председателят не на идващия, а на същия ден ще подаде оставка. Отделен въпрос е какво би следвало да се направи, когато е ясно, че в Народното събрание няма консенсус за привикване на Велико национално заседание. Лично мое мнение е, че решението би трябвало да е същото – оставка “, съобщи вицепремиерът. 

Той твърди, че промени в Конституцията не се оферират, с цел да се потуши напрежението. С тях и с готовността да министър-председателя да подаде оставка удовлетворяваме настояванията на обществото, изясни Дончев. 

Според него концепцията да се вкара машинното гласоподаване във всички секции е добра, тъй като по този начин няма да има невалидни бюлетини, само че пък опитът в другите страни показвал, че това не е гаранция за почтени избори. Манипулациите били вероятни. 

„ По-притеснително е, че здравните експерти предизвестяват, че е извънредно нехигиенично в условия на пандемия един и същи тъчскрийн екран да се пипа от един човек и по-късно от различен през 5 минути. Щом има консенсус измежду обществото, че машинното гласоподаване взема решение всички проблеми на изборния развой, единственото, което остава за политиците и институциите, е да се съобразят с това ", добави той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР