Снимка БулфотоАко исканията ни не бъдат изпълнени, ще продължим с

...
Снимка БулфотоАко исканията ни не бъдат изпълнени, ще продължим с
Коментари Харесай

От полицейския синдикат се заканиха: Ако исканията ни не бъдат изпълнени, протести ще има и по време на председателството ни на Съвета на ЕС

Снимка Булфото

Ако настояванията ни не бъдат изпълнени, ще продължим с митингите си и по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това съобщи пред Фокус Валентин Попов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Полицаите излязоха през днешния ден на народен митинг. Исканията им са няколко, като главното е повишение на приходите им най-малко с 15%.

След като станаха ясни предварителните сметки в бюджета, повишението на приходите на полицията евентуално ще е с към 5-6%, което ще коства на хазната към 55 - 60 милиона лв., добави Пик.

„ Днешният митинг е част от програмата за протестни дейности, която ние оповестихме още при започване на юли. съобщи Валентин Попов. - Ако настояванията ни не бъдат изпълнени, ще продължим с митингите и по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз “.

Председателят на СФСМВР разясни, че на днешния митинг чака да дойдат всички, които не са ангажирани служебно.

 „ Никога не вършим авансово прогнози какъв брой сътрудници и другари ще се включат в наши митинги. Истината е, че разчитаме на съвсем всички, които не са ангажирани служебно да дойдат “, сподели Валентин Попов.

Той акцентира, че неглижирането на настояванията и оставането на назад във времето на проблеми, свързани с Министерство на вътрешните работи и заплащането на чиновниците, минава всевъзможни граници.

„ Време е да се постави край “, безапелационен бе той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР