Снимка Булфото60 000 лв. е била сумата, поискана от строителен

...
Снимка Булфото60 000 лв. е била сумата, поискана от строителен
Коментари Харесай

Иван Гешев: 60 000 лв. са искани от строителя в район Северен в Пловдив, за да му се одобри проекта

Снимка Булфото

60 000 лева е била сумата, поискана от строителен бизнесмен за план в район " Северен " в Пловдив, с цел да му бъде утвърден планът. Това е станало след диалози с разнообразни длъжностни лица, не от кмета. Това разгласи заместник-главният прокурор Иван Гешев на конференция по отношение на ареста на кмета на регион " Северен " Ральо Ралев и негов помощник в корупционно закононарушение, написа вести.бг.

" Провеждат се диалози с разнообразни хора в разнообразни формати, с хора от общината, типична българска обстановка. Това, което му се споделя на бизнесмена от разнообразни лица - не от кмета, демонстрират му сметки какъв брой пари ще изкара, разнообразни хора стартират да му подсказват какъв брой ще му коства да му решат казуса ", уточни Иван Гешев.

Той посочи доста положителното взаимоотношение сред Специализираната прокуратура, КПКОНПИ, Столична дирекция на вътрешните работи и сътрудниците от ДАНС, които са се занимавали с техническата част на нещата.

" При този вид случаи е мъчно по някакъв метод да се планува тъкмо по какъв начин ще се развие времево обстановката - тя се трансформира в границите на часове и минути. В деня, в който бе арестуван кметът на регион " Северен ", се разбра, че би трябвало да се пристъпи към така наречен " реализация " - диалект в средите за задържане и интензивно събиране на доказателства ", разяснява още Иван Гешев.

" За няколко часа се сътвори сериозна организация сред институциите, които описах, като за мен единствено това нещо е огромен триумф, освен това дейностите се организираха в различен град. С тези служби българските жители може да се гордеят, тъй като надали същата обстановка щеше да се развие по-бързо в друга партньорска страна, безапелационен съм ", разгласи заместник-главният прокурор.

" Гражданин, строител, подава сигнал до министър-председателя, в който сочи, че от него се желаят пари за одобрение на избрани строителни бумаги. За градеж на обект в регион " Северен " в Пловдив ", описа Иван Гешев. " След това тъжба, входирана в Министерски съвет, е пратена от господин Борисов на КПКОНПИ, същия ден - това се развива в рамките дневно, неотложно бе докладвана жалбата на господин Славчев (КПКОНПИ) от дирекцията, с която работим интензивно и реализира оперативни функционалности по следените от нас производства. Бе докладвано и на основния прокурор, прокурорите Фердинандов и Белчев бяха посочени по инцидентен принцип, и по това дело под управлението на прокуратурата стартират да се събират доказателства за изказванията на строителния бизнесмен ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР