снимка Булфото53-годишна жена, ухапана от бездомни кучета, успя да осъди

...
снимка Булфото53-годишна жена, ухапана от бездомни кучета, успя да осъди
Коментари Харесай

Съдът реши: Община Лом да плати 2000 лева на ухапана от бездомни кучета жена

снимка Булфото

53-годишна жена, ухапана от бездомни кучета, съумя да осъди община Лом. В правосъдното решение е записано, че общината дължи на потърпевшата 2000 лв.. Решението е взето от окръжния съд в Монтана и не предстои на обжалване, пишат от .

Жената е била нападната на улицата пред дома й от две кучета на 2 февруари 2019 година в село Замфир. Животните я ухапали по краката и нанесли дълбоки рани. Травмите били в действителност съществени и се е наложило потърпевшата да се лекува цялостен месец. През това време тя не е можела да върви на работа. за това са й издадени два болнични.

След случая дамата изпратила тъжби до кметовете на село Замфир и на община Лом. Тя уведомила локалната власт за случилото се и настояла бездомните кучета да бъдат прибрани и да бъде построен подслон за тях. По-късно завела дело против управата в Лом и поискала обезщетение от 3000 лв. за претърпяните болки и премеждия. Районният съд осъдил общината да заплати на дамата 2000 лв. обезщетение, както и направените разходи по делото. 

От общината обжалвали решението и поискали да бъде анулирано. Окръжните съдии обаче са удостоверили решението да първоинстанционния съд. Магистратите са декларирали, че съгласно наредбите на Закона за отбрана на животните категорично слагат безстопанствените кучета под надзора и грижите на общините, а общините не могат да подценен отговорностите си да обезпечат безвредна среда на своите жители. 

От доказателствата по делото се открива, че е потвърдено безучастие на органи и длъжностни лица на община Лом за надзор върху изоставените животни, написа още в решението на Окръжния съд.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР