Снимка Булфото50-годишната британка Лесли Елдер опита да осъди националната здравна

...
Снимка Булфото50-годишната британка Лесли Елдер опита да осъди националната здравна
Коментари Харесай

Британка се престори на инвалид заради огромно обезщетение

Снимка Булфото

50-годишната британка Лесли Елдер опита да осъди националната здравна работа на няколко милиона $ поради тежки постоперативни последствия. В последния миг преди присъдата обаче стана ясно, че дамата много време се е преструвала на тежко болна. Тя била инцидентно видяна на празненство у щерка си в Ибиса.

Няколко месеца по-рано Елдер твърдяла, че след несполучлива интервенция за лекуване на инконтиненция, извършена през 2010 година, тя почнала да усеща непрекъснати мощни болки, поради които трябвало да се придвижва благодарение на бастун. Освен това Лесли твърдяла, че след интервенцията тя се трансформирала в " бледа сянка на себе си ", в резултат на което изгубила работата, която доста обичала и заниманието си - да пътешества из целия свят. Ето за какво поискала обезщетение в размер на 2,5 милиона фунта. 

По време на делото юристите на лекарите отбелязали, че 50-годишната пострадала по тяхно мнение не е толкоз зле, тъй като в случай че в съда върви благодарение на бастун, то в всекидневието си е много дейна. Жената била видяна да взима внучето си в ръце, да си играе с кучето, независимо да върви на пазар. Но най-важното е, че Елдер е засечена много пламенно да танцува на празненство, проведено от щерка й в Ибиса. Колко деен е животът на пациентката юристите съумели да потвърдят с към 40 часа видеозаписи, които я уличили в неистина. На тях в нито един от фрагментите дамата не си е служила с бастун. 

Съдът открил, че лекарите в действителност са сложили на Елдер неверна диагноза преди интервенцията и не са получили наложителното осведомено единодушие от пациентката за провеждането на интервенцията. Но нейните многочислени тъжби, че интервенцията е несполучлива, били приети за пресилени. Ето за какво съдът отсъдил в интерес на пострадалата обезщетение в размер на 120 000 фунта, съобщи Daily Mail.

След присъдата и големия скандал от Националната здравна работа имат намерение да обвинят Елдер в пренебрежение към съда поради лъжесвидетелстване. Самата тя пък отхвърля да се е преструвала и обяснила енергичните си танци в Ибиса с това, че била приела мощни болкоуспокоителни. 

Превод " Петел "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР