Снимка Булфото30-годишен мъж е настанен в реанимацията на УМБАЛ-Бургас, след

...
Снимка Булфото30-годишен мъж е настанен в реанимацията на УМБАЛ-Бургас, след
Коментари Харесай

Змия ухапаха мъж в Бургас, отровата го прати в реанимация

Снимка Булфото

30-годишен мъж е настанен в реанимацията на УМБАЛ-Бургас, откакто е бил ухапан от пепелянка, заяви " Бургас Инфо ".

Пострадалият бил атакуван от отровното влечуго, до момента в който се разхождал в гората. Медиците са реагирали стремително и без да губят време са сложили противозмийски серум, като са предложили на младия мъж да го хоспитализират. Човекът обаче решил да се прибере вкъщи.

Няколко часа по-късно обаче положението му внезапно се влошило и той бил докаран в Спешното отделение  от свои родственици. В момента мъжът е в реанимацията на Университетската болница в морския град.

Отровните змии в България са шест - пепелянка, усойница, остромуцунеста усойница, каменарка, котешка змия и вдлъбнаточел смок. Две от тях - пепелянката и усойницата са рискови за индивида.

Пепелянката се счита за една от рисковите европейски змии поради дългите си зъби (до 13 милиметра) и относително мощната отрова. На главата си има характерен тумор ( " рогче " ), по което доста елементарно се разпознава.

Отровата на змиите нападна главно кръвообращението, кръвта, кръвните детайли и тъканите наоколо до мястото на захапване. То е мъчително, отекло и възпалено. Общите признаци след захапване са уязвимост, световъртеж, главоболие, сърцетуптене, потене и гадене. По-тежките случаи са съпроводени от температура, дълготрайно повръщане и стомашни колики. Понижаването на кръвното налягане в такива моменти може да докара и до проблеми с кръвообращението.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР