Снимка: Булфото210 деца са били обект на престъпления във Варна

...
Снимка: Булфото210 деца са били обект на престъпления във Варна
Коментари Харесай

210 деца са били обект на престъпления във Варна и областта през 2017 година

Снимка: Булфото

210 деца са били обект на закононарушения във Варна и региона през 2017 година. Това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Варна. В максимален % от случаите става въпрос за обири на мобилни апарати, прецизираха от полицията.

Девет са случаите през годината на използване на ограничения за полицейски протекция над малолетни и малолетни лица.

През 2017 година оповестени на търсене от институции и родители са били 74 малолетни и 16 малолетни. Към актуалният миг оповестени за общодържавно търсене са 7 лица, от които 5 са оповестени от домове, където са настанени, а 2 от родители, написа Moreto.net

По отношение на предварителната защита на детската престъпност от 2001 година, по отношение на Националната стратегия „ Работа на полицията в учебно заведение ”, инспекторите на ОДМВР – Варна, работещи по линия на детската престъпност, ежемесечно посещават образователните заведения в региона, изнасят беседи, организират полемики, взаимно с полицейски инспектори на разнообразни тематики, свързани с рисковите непознати, хулиганите и хулиганските прояви, опиатите, трафика на хора, закононарушения срещу собствеността, закононарушенията в интернет и други. Работи се с възпитаници от 5-ти до 12-ти клас. В края на всяка образователна година се организира съревнование – викторина „ Ваканция здравей! Да играем безвредно! “ с децата, обучавани по програмата.

Нова превантивна активност от страна на полицията са Детските полицейски ръководства, които обгръщат деца от четвърти клас на разнообразни учебни заведения, където полицейски инспектори от детска педагогическа стая още веднъж работят с децата.

Служители от Сектор „ Пътна полиция “ работят по особено стратегия с деца от детските градини във връзка с пътната сигурност на децата на улицата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР