снимка Булфото20 български работници, които са част от изграждането на

...
снимка Булфото20 български работници, които са част от изграждането на
Коментари Харесай

Работниците по газовата връзка с Гърция на протест. Не са им плащали 3 месеца

снимка Булфото

20 български служащи, които са част от построяването на газопровода Комотини - Стара Загора, излязоха през днешния ден следобед в митинг, предава БНР. Те са недоволни от това, че от три месеца не са получавали заплати. И декларират, че в случай че до тази вечер нямат заплати в банковите сметки - ще изоставен работа. 

Припомняме, че газовата връзка с Гърция е един от главните енергийни планове на държавното управление " Борисов 3 " и по актуалните планове би трябвало да бъде подготвена в края на годината. Това е план, който има капацитета същински да диверсифицира доставките на природен газ, като по нея ще идва газ най-много от Каспийския район. Тоест - източник друг от Русия, която е главният вносител сега. 

Трасето се строи от взаимната компания ICBG и има подизпълнител - гръцкото сдружение АВАКС, което на процедура би трябвало да изплати и заплатите на хората. 

" Всеки месец имаме по 300 часа работени, в случай че 160 часа е обикновено да се работи. Имаме доста начислени бонуси. След като свърши работното време, ние продължаваме да работим. Всяка събота работим, даже и няколко недели ", показа чиновник.

" От шест месеца сме тука, три заплати не сме получили ", добави различен.

Те настояват, че имат да взимат по 4 000 лева на човек и в случай че до през днешния ден в 17:00 ч. сумите не се изплатят - то те ще изоставен работа мигновено. 

В същото време АВАКС, в лицето на шефа по логистиката, разгласи, че компанията ще извърши настояването. 

От ICBG обаче споделиха, че АВАКС твърди, че последните заплати за юни са изплатени, а останалите пари - ще дойдат чак в понеделник.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР