Снимка: Булфото15 души от организирана престъпна група отиват на съд,

...
Снимка: Булфото15 души от организирана престъпна група отиват на съд,
Коментари Харесай

Предадоха 15 души от престъпна група на съд

Снимка: Булфото

15 души от проведена незаконна група отиват на съд, стана ясно през днешния ден.

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против 15 лица, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за набиране на дами и склоняването им към развратни дейности.

Те бяха арестувани на 28 февруари 2020 година Разследването откри, че за прикриване на незаконната им активност те  употребявали три еротични бара в София, легално стопанисвани и ръководени от самите тях. Събраните доказателства сочат, част от дамите в началото били привличани на работа в заведенията с обещания за високо възнаграждение. Впоследствие те били поставяни в условия на взаимозависимост (най-често финансова), склонявани били да дават полови услуги против възнаграждение и подлагани на непоколебим надзор. Ако някоя от дамите отказвала да проституира, следвал душевен тормоз, санкции, неизплащане на възнаграждения и хонорари, написа Novini.bg.

Групата била основана в края на 2016 година и ръководена от Д.М., който директно направлявал и активността на един от столичните еротични питейни заведения. Той еднолично взимал решенията, поставял дилемите на участниците и следял за осъществяването им. За задачата той привлякъл в групата свои доближени, на които упълномощил ръководството на нощните заведения, събирането на парите от предоставяните секс услуги и отчитането им пред него. По-долу в йерархията били заместник-управителите и лицата, натоварени с функционалностите да провеждат, управляват и водят счетоводство на проституиращите. Набирането на „ труженички “ било предоставено на четирима от участниците в групата. Цената на общоприета услугата била твърда - 150 лв., като половината от тях оставали за групата.

Към момента осем от упрекнатите са с мярка за неотклонение „ Домашен арест “, останалите с парични гаранции от 10 000 до 15 000 лв..

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото, оповестяват от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР