Снимка Булфото10 от най-опасните престъпници у нас и 3 от

...
Снимка Булфото10 от най-опасните престъпници у нас и 3 от
Коментари Харесай

10 от най-опасните родни престъпници се явиха в съда, пледират за облекчен режим при интимни свиждания

Снимка Булфото

10 от най-опасните нарушители у нас и 3 от дамите им се явиха в петък сутринта в Съдебната палата в София. Причината - 13 доживотници у нас, подкрепени от двама излежаващи над 20-годишни присъди, както и дамите на трима от тях, съдят страната с искане да им бъде разрешено да се срещат с партньорките си интимно в пандиза без камери. Това предаде в. " Монитор ".

``
реклама

Заради сериозната група, която би трябвало да бъде охранявана, делото бе преместено за разглеждане в Съдебната палата. Затворниците бяха докарани при засилени ограничения за сигурност и защитавани от тежко въоръжени конвоиращи и маскирани ченгета. Заради сигурността на страните и позването на публичния ред, пък съдиите взеха решение делото да се гледа при закрити порти, защото в залата на пандизчиите им бяха свалени прангите.
Груповата тъжба е подадена от пандизчии от пандизите в София, Варна, Плевен, Пазарджик, Стара Загора и Белене против заповед Л-721 от 29 февруари 2016 година на основния шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) в частта й, която регламентира реда на осъществяване на удължено рандеву за период до 4 часа, научи „ Монитор “ от Върховен административен съд. Това е поощрителна мярка за пандизчиите, като свиждането се организира в пространства, при опция оборудвани със системи за видеонаблюдение и в наличието на надзиратели. В жалбата си пандизчиите желаят от съда да анулира акта като незабележим или незаконосъобразен заради несъгласие с съществени права, открити и обезпечени от конституцията. Те недоволстват, че не се зачита правото им на персонален и фамилен живот и отбраната на персоналните им данни.
На първа инстанция в Административен съд София-град делото е изгубено. Магистратите са отказали анулацията на заповедта, с която е регламентиран редът на така наречен удължено рандеву. Мотивите на магистратите са, че заповедта е издадена от способен орган и има законови учредения. Удълженото рандеву е премия, няма обстоятелства, че се правят дейности, които нарушават обезпечени права и свободи. Доколкото се касае за режим на изтърпяване на наказване, публичният интерес и сигурността на местата за отнемане от независимост.

имат превес над персоналния интерес заключава съдът. Той не открива и нарушавания на отбраната на персоналните данни. Затворниците са били осведомени за вероятното видеонаблюдение посредством заповедта на шефа на ГДИН.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР