снимка: БулфотоЗависимостта между ГЕРБ и ДПС е ноторен факт. Заради

...
снимка: БулфотоЗависимостта между ГЕРБ и ДПС е ноторен факт. Заради
Коментари Харесай

Местан: Борисов стана част от Сараите на Доган. Дал е на фирми на ДПС стотици милиони

снимка: Булфото

" Зависимостта сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е ноторен факт. Заради тази взаимозависимост на Бойко Борисов в последно време виждаме ускорена ерозия в доверие на премиера… Вместо да разгради сараите, Борисов стана част от сараите и това е най-голямата му неточност ".

Това сподели пред БНР дългогодишният член (от 1993 до 2015) и някогашен ръководител на Движение за права и свободи Лютви Местан, който бе изпъден от партията от почетния ръководител на Движението Ахмед Доган преди 5 години.

" Сараите се оказват незаобиколим фактор поради монопола върху цялостен един етнос, възложен на Доган още при зародиша на Движение за права и свободи. Първият коренен опит за разбиването на този монопол беше изработен от ДОСТ… Борисов има под паника боязън от етнически спор и по този начин оправдава политическите си жестове към Доган и Сараите ", каза още Местан.

По думите му " всичко в Движение за права и свободи се управлява от бащицата Доган ":

" Кои ще се наредят до него не е най-важният въпрос… В бизнес крилото на Движение за права и свободи с най-силно въздействие е Делян Пеевски, само че той не е единственият. Там има и други играчи – тези, които монополизираха всички публични поръчки в област Кърджали, компания " Волф ", която завоюва чистотата на града. Има хиляди образци, стига да има действително предпочитание проверяващата публицистика да види очевадните истини ".

Той акцентира, че обществен запас, изразходен по линия на публичните поръчки, е минал през компании на сараите.

" Вероятно за 10 години ръководство Борисов е дал опция на компании на Движение за права и свободи да оперират със стотици милиони левове обществен запас. Друг политически жест от премиера Борисов – след основаването на ДОСТ и по време на втория му мандат, той разпределяше публичен остатък. На няколко пъти даде на Движение за права и свободи общините съществени суми от порядъка на 17 млн. лв. един път, различен път - 20 млн. лв.. Не споделям, че това е нелегално. В Кърджали има седем общини, шест от които тогава се управляваха от кметове от Движение за права и свободи, а Джебел се управляваше от кмет на ДОСТ. От седемте общини Борисов подцени само Джебел. Това е недодялан просташки и неправдив политически жест от страна на Борисов към Сараите ", сподели някогашният ръководител на Движение за права и свободи..

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР