Снимка БулфотоЗаедно можем да се преборим за свободата на словото.С

...
Снимка БулфотоЗаедно можем да се преборим за свободата на словото.С
Коментари Харесай

Йончева към журналистите: Заедно можем да се преборим за свободата на словото

Снимка Булфото

„ Заедно можем да се преборим за свободата на словото ”.

С тези думи се обърна лидерът на листата на Българска социалистическа партия за България за идните евроизбори Елена Йончева към представители на медиите в Пазарджик по време на кръгла маса, отдадена на свободата на медиите, оповестиха от пресцентъра на партията, съобщи вести.бг.

" България се намира в несъмнено властническо ръководство. Медиите, като четвърта власт, би трябвало да са главен стожер пред тази властническа власт ”, сподели тя. Йончева цитира думите на премира Борисов, че има независимост на медиите, тъй като се дава думата на опозицията. По думите й четвърта власт не значи да се дава думата на представители на разнообразни политически сили. „ Това не е циркова сцена, на която едни хора да си кажат нещо. Медията е четвърта мощ, когато има силата да прави следствия, когато публицистите имат свободата и куража да изнасят обстоятелства ”, безапелационна бе тя. Йончева се съгласи, че сме извънредно постоянни, както споделят ръководещите, само че в неналичието на независимост на медиите. „ Ние продължаваме да сме на 111-то място, съгласно класацията на Репортери без граници по независимост на медиите, сред Бали и Зимбабве, а през 2008г. бяхме на едно място с Франция. Представяте ли си какво ни се е случило за последните 10 години ”, сподели тя. Йончева прикани да се организира прям разговор- какво се случва с медиите у нас. „ Тази власт се пробва да трансформира медиите в обслужващ личен състав и това е доста ужасно ”, съобщи тя.

Йончева акцентира, че последната спекулация „ Апартаментгейт ”, въпреки и излязла в медия, финансирана от Държавния департамент, е станала известна на българските жители, посредством точно на българските публицисти, макар изискванията, в които работят и професионалните им следствия. „ Това демонстрира, че към момента има някаква независимост на медиите и предпочитание да се търси истината. Това ми дава вяра, че борбата за свободата на словото у нас не е изгубена ”, съобщи тя.

Елена Йончева бе безапелационна, че думите на представители на властта, че няма цензура, само че има самоцензура, което си е проблем на публицистите, не са правилни. По думите й самоценузрата е единствено боязън измежду публицистите. Според нея ситуацията е още по-тежко за представителите на медиите в дребните обитаеми места. Йончева акцентира, че Българска социалистическа партия ще продължи да се бори за унищожаване на натиска от страна на властта върху медиите и налагането на цензура. Тя изясни, че поредна крачка в тази битка е бил и Законът за персоналните данни, който левицата е дала на Конституционен съд след преодоляното от ръководещите несъгласие на президента. Йончева напомни, че с този закон ръководещите желаят да лимитират още повече свободата на медиите у нас. „ Не би трябвало да разрешаваме да заглушат гласа ни ”, прикани Елена Йончева.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР