Снимка Булфото, видео Нова Тв, vbox7.comМинистърът на финансите разкри какво

...
Снимка Булфото, видео Нова Тв, vbox7.comМинистърът на финансите разкри какво
Коментари Харесай

Асен Василев: Всички предприятия с над 50% държавно участие, да огледат съществуващите договори и взаимовръзки

Снимка Булфото, видео Нова Тв, vbox7.com

Министърът на финансите разкри какво са предприели заради закона " Магнитски ".  Всички предприятия с над 50% държавно присъединяване , както и всички структури,  да огледат съществуващите контракти и взаимовръзки . Това са напътствията от министерствата след закона „ Магнитски ”, обяви финансовият министър Асен Василев.

Това, което сме създали като решение на Министерски съвет, е по-тясно от дефиницията на свързани лица в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, по тясно и от дефиницията за свързани лица в КОНПИ. Причината да е толкоз тясно е в действителност да се ограничи кръгът и резултатът върху държавните сдружения. В Закона за публичните поръчки ясно се споделя, че в случай че една поръчка би нанесла икономическа вреда или заплашва икономическата сигурност на страната, това лице може да бъде изключено по допустимост. Смятаме, че решението на Министерски съвет е в рамките на закона ”, съобщи Асен Василев.

Министерството на финансите разгласява в сряда лист на лицата, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати.

Разширеният лист включва " всички физически и юридически лица, притежавани, следени или ръководени през последните пет години от лицата, включени в листата на OFAC “, показват от финансовото министерство, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР