Снимка: Булфото, Видео: Нова Тв, Vbox7.comПетел продължава да следи ситуцията с

...
Снимка: Булфото, Видео: Нова Тв, Vbox7.comПетел продължава да следи ситуцията с
Коментари Харесай

Първа жертва на тежката зимна обстановка в България

Снимка: Булфото, Видео: Нова Тв, Vbox7.com

" Петел " продължава да следи ситуцията с тежката зимна конюнктура в страната. За страдание, пристигна трагична вест от пътя край Смолян. Починал е 41-годишен лидер на автомобил край Смолян след злополука поради зимната конюнктура. Отново край Смолян се е обърнал снегорин, само че водачът му е без пострадвания, написа Блиц. 

Тежка зимна конюнктура в половин България поради изобилния снеговалеж от сутринта. На север натрупа сред 10 и 15 см сняг, което сътвори съществени усложнения в напредването. И през днешния ден остава в действие жълтия код за рисково време в Северна и Западна България, предава Нова телевизия. 

Десетки закъсали камиони блокираха почистването на пътя от Русе до Бяла и през нощта той остана затворен.

„ Извадихме над 15-20 закъсали тира. Бяха се наредили в трите ленти, даже и в насрещното. Никой не се съобразя с ситуацията, никой не съблюдава правилника за придвижване и ние няма какво да създадем ”, сподели Стамен Савов, шеф ОПУ-Русе. За леките коли имаше обходен маршрут. „ На места е разчистено, само че по баирите не е ”, споделиха водачите. Рано сутринта аварирали камиони направиха тапи и към граничния пункт „ Дунав мост ” и по пътя от Русе към Разград.

След като и последният закъсал камион бе изтеглен и снегорините почистиха пътя до асфалт, придвижването в отсечката беше възобновено. И в Северозападна България снегът блокира пътища. Е-79 беше затварян няколко пъти поради аварирали камиони. В региона на Враца също валя през цялата нощ. За опесъчаването там се грижат 111 снегорина.  „ Не всички водачи са готови. Подали сме на полицията най-малко трима водачи в 2 общини, на които да им бъде формиран акт ", съобщи шефът на АПИ във Враца Веселин Николов. До обяд ситуацията по пътищата на Северна България се възстановява. Междувременно в Смолянско снегът също провокира проблеми. Две обитаеми места останаха без ток в Родопите, а снегорин се обърна край село Стойките. Инцидентът е станал към 23.00 ч. в понеделник.   " Шофьорът е бил млад и некомпетентен, не е съумял да вземе завоя. За благополучие, мъжът не е потърпевш, а материалните шети са минимални. Машината ще бъде извадена през днешния ден и ще бъде включена още веднъж в снегопочистването. ” съобщи Адриан Петров, зам.-областен на Смолян.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР