Снимка БулфотоВ момента сме в грипна епидемия и със заповед

...
Снимка БулфотоВ момента сме в грипна епидемия и със заповед
Коментари Харесай

В МБАЛ-Смолян: Спрени са плановите операции, болни не се връщат

Снимка Булфото

„ В момента сме в грипна зараза и със заповед на изпълнителниядиректор на МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров ” доктор Марин Даракчиев са взети всичкимерки, които се изискват по нормативна база, спрени са и плановите интервенции ”,съобщи доктор Емилия Апостолова – зам.-директор по медицинските действия.Продължава нарасналият банкет на пациенти в някои от отделенията, главно сусложнения на вирусната зараза. Все още е повишен приемът в Пулмология, Кардиологияи ОАИЛ, съобщи 24smolian.com.

По потока на пациенти в Спешно поделение и в Неотложниякабинет се съди за това, че няма изключително понижаване на патологията, коментирад-р Апостолова.

Във връзка с нарасналата заболеваемост и на съображение Наредба№ 49 изпълнителният шеф доктор Марин Даракчиев е издал заповед, с коятовременно са увеличени броя на леглата в отделенията, в които има по-голямприем. В ОАИЛ с изключение на пневмониите с дихателна непълнота се лекуват и другипациенти, които имат показания за лекуване в отделението. Работи се на пъленкапацитет. Болните, които имат потребност от хоспитализация, не се връщат. Осигурене в задоволителен размер личен състав. Подсигурена е и болничната аптека с необходимитемедикаменти, включително и противовирусни.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР