Снимка Булфото Три малки предприятия от Япония възнамеряват за започнат

...
Снимка Булфото Три малки предприятия от Япония възнамеряват за започнат
Коментари Харесай

Отварят се 8 хиляди работни места

Снимка Булфото Три дребни предприятия от Япония имат намерение за стартират произвеждане в България, което ще се отворят хиляди работни места, съобщи dunavmost.com.

Това стана ясно по време на срещата на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и средните предприятия Мариета Захариева с посланика на Япония у нас Н. Пр. Масато Ватанабе.

Компаниите са Zen Noh foods, AN Aqua Network, Electric Iron cove Cv. Първата към този момент е започнала производство на замразено суши в Пловдив. Продукцията ще е предопределена за българския пазар и за останалите страни от Европейския съюз, уточни посланикът.

Останалите две фирми са в напреднала фаза да стъпят в страната. Голямата японска компания „ Язаки “, която към този момент има три завода у нас, също работи с доста дребни и средни предприятия като поддоставчици. Посланикът изясни, че в трите завода се чака да работят 8000 индивида. Мариета Захариева означи, че с влизането в действие на съглашението за свободна търговия между Япония и Европейски Съюз, ще се усили ползата на японски вложения към България.

Отделно повече български компании ще търсят сътрудници за експорт на продукция за Япония. Двамата се договориха за образуване на бизнес делегации и конгреси сред двете страни през 2018 година Целта е определяне на партньорства между фирмите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР