Снимка: БулфотоСлед часове (и само дни преди да подаде оставка)

...
Снимка: БулфотоСлед часове (и само дни преди да подаде оставка)
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Правителството се готви за скандално решение, което е на път да ощети данъкоплатците с 500 млн. лв

Снимка: Булфото

" След часове (и единствено дни преди да подаде оставка) държавното управление се готви да вземе скандално решение, което е на път да ощети данъкоплатците с 500 млн. лева Става дума за концесията на летище София (в сканираните документи) ". Това твърди в пост във фейсбук Ивайло Мирчев от " Демократична България ", който ползва и документи към обявата си.

Ето какво написа още той:
" За концесионера на летище София се планува 10 години пролонгация в заплащането на концесионни такси (уж поради пандемията), а за концесионера на летище Варна и на летище Бургас - единствено за една година.
Освен това държавното управление възнамерява дължимите такси да стартират да се изплащат не след десетата година, а след 25 години, което ощетява в допълнение бюджета.
Ние от Демократична България ще създадем следното:
1. Ще предоставим на Европейска комисия цялата справедлива информация за това по какъв начин тъкмо концесионерите в България се освобождават от концесионни такси. Нужен е явен отговор - при отсрочването на концесионните такси за летище София дали има държавна помощ или не. Видно от документите, мнението на Европейска комисия, че липсва държавна помощ за отсрочването на концесионните такси за летище София е авансово, въз основа на обстоятелствата, предоставени от Правителството. На Европейска комисия би трябвало да предоставим всички данни, а не субективно подбрани фрагменти.
2. Ще настояваме Народното събрание да разпореди на Сметна палата умишлен одит на концесията на летище София, която да бъде съпоставена с концесиите на летище Варна и летище Бургас.
3. Ще сезираме Комисия за защита на конкуренцията за инспекция на корист  с господстващо състояние от страна на българската страна в лицето на Министерски съвет. Предизвиква неразбиране от правна и икономическа позиция обстановка, при която концесионните такси за 3 летища се отсрочват по фрапантно друг метод: - за летище София - за 10 години, а за летище Варна и Бургас - за по 1 година ".



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР