Снимка: БулфотоС г-жа Илияна Йотова считаме за наш дълг да

...
Снимка: БулфотоС г-жа Илияна Йотова считаме за наш дълг да
Коментари Харесай

Румен Радев: Кандидатирам се за втори мандат. Властта е концентрирана в премиера и обкръжението му

Снимка: Булфото

" С госпожа Илияна Йотова считаме за наш дълг да обявим желанието си да се кандидатираме за втори мандат за президент и вицепрезидент ". Това разгласи преми минути президентът по време на словото си за четвъртата годишнина от ръководството си.

Той за следващ път атакува държавното управление.
" Доверието в държавното управление и Народното събрание рухна. Въпреки пандемията и задушената независимост на словото, българите излязоха на улицата и оповестиха изрично волята си за смяна. Скандираха " Мутри вън " и желаеха да вземат бъдещето на България в свои ръце. Появиха се нови политически партии и придвижвания. Предстоящите избори слагат българските жители пред алтернативата да одобряват или отхвърлят днешния модел на властта. Корумпирана и подмолна, репресивна и разхитителна, несправедлива към елементарния българин. От началото на мандата ни се сблъскахме с пороците на този модел, който концентрира властта в ръцете на министър-председателя и стеснен кръг лица от неговото обграждане. Този модел води до разпад на държавността и до неспособност да решаваме съдбоносни за България задания. Най-важната непосредствена национална цел е подсилване на държавността. Нейното реализиране изисква решителни дейности от законен парламент и отговорно държавно управление, за ремонт на порочния управнически модел, подсилване на върховенството на правото, обезвреждане на концентриралото големи запаси и власт задкулисие, секване на корупцията и връщане на жителите в ръководството. Без постигането на тази цел, всевъзможни последващи управнически конфигурации и техните стопански и обществени политики ще не престават да попадат в плен на олигархията и ще не престават да бъдат обречени на неуспех. За да преодолеем институционалната рецесия и да върнем страната  в руслото на закона, да съберем разграничените фамилии на емигрантите, България се нуждае от мощна политическа опция със решителност за реализиране на тази първостепенна цел. Ако това не се случи, може да се стигне до нормалните пазарлъци сред партии и следващият мандат на обир и застой, на банкрут и беднотия, социална меланхолия и ускорена емиграция. Предвид вероятната патова обстановка в новия парламент, може да се стигне и до държавното управление на задкулисието под благовидния претекст: национално избавление, експертно държавно управление или други сходни формулировки ", сподели той,

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР