Снимка БулфотоРедовната консумация на млечни продукти, но в умерени количества,

...
Снимка БулфотоРедовната консумация на млечни продукти, но в умерени количества,
Коментари Харесай

Специалисти посочиха в какво количество млечните продукти са полезни

Снимка Булфото

" Редовната консумация на млечни артикули, само че в умерени количества, се асоциира с позитивно въздействие върху човешкото здраве и най-много с понижаване риска от смъртност. Средно оптималното количество млечни артикули, което в действителност повлиява блатотворно здравето, е 200 грама дневно. Всяко количество по-голямо от 400 грама към този момент се смята като прекалено и тук ползите са много противоречиви ", разяснява Дария Халтурина, завеждаща отделението по профилактика към здравното министерство в Русия.

 

Тя прецизира, че потребните млечни артикули са тези, които са претърпели някакъв тип ферментация - кисело мляко, сирене, извара, а не млякото, употребявано в чист тип. Причината за това изказване е обстоятелството, че не у всеки човек са налични гените, които разрешават превъзмогването на лактозата. 

Наскоро испански учени потвърдиха, че умерената консумация на мляко и млечни артикули с ниска масленост снижава риска от развиването на редица болести. 

Експертът изнесе данни и за направените неотдавна инспекции на млечната продукция в магазините. От началото на този месец в Русия бе въведено ново предписание за продажба на млечни артикули, съгласно което тези, които са натурални и тези, които съдържат заместители на млечната мазнина трябва да се разграничават образно за потребителите.

Превод " Петел "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР