СНИМКА: БУЛФОТО„Развитието на сектор “Земеделие” последните седмици може да бъде

...
СНИМКА: БУЛФОТО„Развитието на сектор “Земеделие” последните седмици може да бъде
Коментари Харесай

Иван Иванов: Служебният кабинет назначава кадри на ГЕРБ в земеделието

СНИМКА: " БУЛФОТО "

„ Развитието на бранш “Земеделие” последните седмици може да бъде систематизирано накратко - назначение на фрагменти от служебния кабинет, свързани с ГЕРБ, до момента в който в някои министерства се уволняват фрагменти на Българска социалистическа партия. Това няма по какъв начин да не буди терзание и надлежно поражда въпросът какво стои зад тази политика. “ Това написа във Facebook някогашният аграрни министър Иван Иванов.

Той показва, че в това време Бойко Борисов изсипва купища неистини, чертаейки апокалиптична картина в родното земеделие, забравяйки комфортно по какъв начин трансформира бранша в руина и знак на корупция след изхарчени милиарди европейски и национални средства в няколко програмни интервала.

„ Резултатът е хиляди залежали планове в ДФЗ, тъй като някой е чакал да му се изпълни чекмеджето, ширеща се корупция на „ Капитан Андреево “, приготвено източване на „ Напоителни системи “, разпокъсано земеделско произвеждане и тънещи в мизерия дребни и междинни производители – чакащи следващото благодеяние от самозабравилия се тогава министър председател и куп други нарушавания, за които е сезирана прокуратурата “, напомня Иванов.

„ В тази тежка обстановка за страната ни не се приказва за по този начин чаканите от земеделците заплащания, които успяхме да осигурим с доста старания, а точно близо 3,4 милиарда лв. национални и европейски средства, които да бъдат отпуснати до края на годината, обезпечени точно при ръководството на Българска социалистическа партия в Министерството на земеделието – едно невиждано подкрепяне, което подвигна летвата извънредно високо “, написа още досегашният министър, добавяйки, че няма и дума за работата по Стратегическия проект, от който зависят средствата за българското земеделие през идващите пет години и който точно предходното постоянно държавно управление съфинансира с 60%, за разлика от предходните 15%.

„ За сметка на това се назначават фрагменти, свързани с някогашните ръководещи на разнообразни позиции, до момента в който от ГЕРБ приказват за несправяне в бранша. Прави усещане, че се вършат смени в управленията на държавните горски предприятия. Те бяха изправени пред значимата задача да обезпечат нужните количества дърва за огрев за българското население за идния тежък зимен сезон. Това може да сложи стотици фамилии пред неспособност да обезпечат своето отопление на дърва през зимата “, акцентира социалистът.

„ Разчитам на разсъдък от страна на настоящето управление на министерството и поредност в политиките, които бяха заложени и които имат една единствена цел – да трансфорат българския малък и междинен аграрни производител в конкурентен на своя европейски сътрудник, с продукция намираща 100% реализация и у нас и на интернационалните пазари “, написа в умозаключение Иван Иванов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР