Снимка: БулфотоПромените в кабинета са маньовър за протакане с цел

...
Снимка: БулфотоПромените в кабинета са маньовър за протакане с цел
Коментари Харесай

Иво Христов: Ако на площада излязат 80 000 души, оставките са неизбежни

Снимка: Булфото

„ Промените в кабинета са маньовър за отсрочване за да се изчака да премине националният яд, да се снишим, както сме привикнали. Огромното болшинство от българите желаят оставката на Борисов и на целия кабинет. Новите министри, чиито имена надали някой е запомнил, няма да върнат доверието в този кабинет. България е автокрация, в която министър-председателят към този момент смени евентуално към двайсетина министри в последните години. Всичко това - с цел да остане на власт. Излиза, че всички са грешни; единствено не и оня, който персонално ги сортира. Това е политически парадокс, на който хората към този момент не се връзват “. Това сподели в предаването „ По-полека “ по Дарик радио Иво Христов, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, написа " Евроком ".

Според Христов властта реагира напълно несъответстващо, заинатява се и отхвърля да чуе площада. „ Опитва се да неглижира самото събитие - митинга. Чуваме неуважителни и лукави заявления - като тази на госпожа Дариткова, която се пробва да се показа като жертва, въпреки че митингът против ГЕРБ, против ръководещото болшинство, против новинарството в публичната медия има своите учредения. Хората са се събрали там не без причина “, уточни той.

Евродепутатът посочи, че не поддържа акцията пред Българска национална телевизия, защото тя разпилява усилието на митинга и не рискува да докара до никакъв позитивен резултат.
„ Г-н Кошлуков е там, с цел да съблюдава пропагандната интифа на ръководещите и няма да си тръгне, без да има тяхното единодушие. Т.е. нищо няма да се промени в публичната телевизия поради тези митинги. Трето, не одобрявам да бъдат унизени по този метод участниците в телевизионните излъчвания, както и самият екип на Българска национална телевизия. Не одобрявам да бъдат приравнявани водача на опозицията, госпожа Нинова, и водача на парламентарното болшинство госпожа Дариткова. Не поддържам тази протестна акция, само че разбирам за какво е там “, сподели още българският евродепутат.

Според Иво Христов не е време да гадаем въпрос по кое време ще е оставката на държавното управление, а е време да вложим характера и силата си, с цел да отвоюваме страната от мафията.
„ Ако на площада излязат 80 000 души, оставките са неизбежни. Ако не се поддадем на отчаяние, в случай че съхраним единството си, оставките са въпрос на малко време. Това не изисква нито подвиг, нито риск от хората. Изискват се просто честност и наличие. Сега всеки има опция да напише един заслужен епизод от живота си, като се включи в усилието по спасяването на България. Твърде дълго всички българи живяхме в неистина и унижения и това унищожи груповия организъм на народа, повреди душeвността ни и в някаква степен банализира несправедливостта. Затова и по-възрастните генерации са по-пасивни в митингите, а най-активни са младите, които още не носят това задължение, не са приели тази банална неправда. И в този момент хората споделиха: " Баста! ", сподели още той.

По думите на Иво Христов, Борисов и Гешев окончателно са изгубили доверието на българите, няма да има втора обич. „ Разсея се и онази внушаемост, в която борисовото уан мен шоу вкарваше жителите 10, даже двайсет години, откогато е в политиката. Никога повече раздаването на пари от джипа няма да впечатли хората съгласно мен. “

Според евродепутата тактиката на Борисов и неговите ментори е да подклаждат ерес, да докретат до избавителните за тях отпуски, август да усмири гнева на хората.
„ Това е и преференциално време за репресии. Властта няма да се поколебае да използва всички средства, с цел да уплаши и разгони протестиращите. През септември нормалните политпосредници на ГЕРБ към този момент ще обикалят из студиата да изясняват, че няма смисъл поради няколко месеца да се вършат предварителни избори. Целта е идващите избори да бъдат проведени още веднъж от ГЕРБ, тоест, да бъдат манипулирани, както всекидневно се случва през последните години. В резултат - задачата на ГЕРБ е изборите да бъдат проведени по герберски. Затова е и този боязън от служебно държавно управление. Да се страхуваш от служебно държавно управление значи да отричаш Конституцията. Такива държавни управления е имало доста през последните 30 години. За да на създадем първа крачка към оздравяването на България, е належащо митингът да запази единството си към трите елементарни претенции, които го предизвикаха - оставките на държавното управление, основния прокурор и предварителни избори “, добави той.

„ Президентът се изрази доста тъкмо, като сподели, че има народен консенсус " антимафия ", сподели още Иво Христов. Според него това е доста необятен народен консенсус и сила, която може да изведе страната от беззаконието.
„ Ако ръководещите си пуснат тв приемника и видят метода, по който хората одобряват президента при визитите му из страната, при излизането му на площада, ще схванат, че той е всичко друго, само че не и фигурант. Не не им е преференциално да го признаят. Президентът застана на страната на народа. Впрочем, още през зимата той сне доверието от кабинета “, добави Христов. „ Президентът остана гласът на истината през всички тези близо четири години от своя мандат и от момента, в който институцията стана обект на набег от страна на прокуратурата, хората експлодираха “, съобщи той.

Според Иво Христов проповедниците на теорията, че няма опция, в действителност са евфемисти, това са свенливите преторианци на режима. „ Те не споделят: " Само ГЕРБ ", а споделят: " Просто няма никой различен. " Ще го чуете от редица публицисти, от " престижи ", които към този момент 10 години се утвърждават на екрана и не слизат от него. Ако се върнем в 1876г., султанът не е имал опция, само че това не е спряло българите да трансформират ориста си..Алтернативата се ражда в събитията. По време на събитията изпъкват характери, оформят се решения. Твърдението, че няма опция, е примирие с произвола “, добави Христов.

Евродепутатът разяснява и отзвука, който има протичащото се у нас, в Европа. „ Духът излезе от бутилката през последните месеци. Българските митинги се отразяват в множеството огромни интернационалните медии. Европейските водачи стартират да схващат, че оня, който ги ползваше за статисти за своите фотосесии; който ги прегръщаше и фамилиарничеше, към този момент е обременяващ за самите тях. Мачизмът в Европа е по-голяма дамга от корупцията. За корупцията в Европа всички бяха чували и знаеха, може би даже повече от нас. Но мачизмът от записа на премиера ще шокира мнозина. Случаят с Елена Йончева припомня случая с една проверяваща журналистка в Малта - Дафне Галиция, която бе взривена поради следствията си и стана причина за оставката на малтийското държавно управление. Този случай бе обсъждан като специфична точка в Европейския парламент. Той се загатва непрекъснато тук. Заплахи от политик към европейски народен представител няма по какъв начин да бъдат подминати. Сега членове на Екологичен потенциал си изясняват и за какво бе пожелан имунитетът на госпожа Йончева “, сподели още той.

„ Европейските водачи са осведомени с предишното на господин Борисов и неговите дейности, само че не трябва да надценяваме интереса и принципността на европейското отношение към България. Европа не е кардинална в отношението си към България, само че ще ѝ се наложи да стане, тъй като това към този момент се трансформира в имиджов проблем за самите европейски политици “, уточни Христов.

Той напомни още, че в други спешни обстановки Борисов е хвърлял оставка, само че това са били по-скоро тактически ходове – „ с ясна вероятност да се върне скоро във властта, поради обстоятелството, че партия ГЕРБ към този момент беше овладяла изборния развой, и това се случи “.

„ Сега Борисов, който е добър психолог, усеща, че е разлюбен от българския народ. Той има и учредителен проблем, защото партията му се цепи - господин Цветанов завлича елементи от нея. Видно е, че обществото прекипява, че става въпрос за честен развой. Ако бъдат извършени почтено, резултатите от идващите избори ще бъдат пагубни за ГЕРБ. Затова и единственото им избавление е да останат на власт и да провеждат изборите по този начин, както те си знаят “, приключи Иво Христов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР