Снимка: БулфотоПроектът на ГЕРБ за нас не решава основни проблеми,

...
Снимка: БулфотоПроектът на ГЕРБ за нас не решава основни проблеми,
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: За първи път от 30 години имаме шанс да създадем нови правила

Снимка: Булфото

" Проектът на ГЕРБ за нас не взема решение съществени проблеми, които вълнуват жителите и съществени публични връзки, които би трябвало да се решат. "

Това сподели в изявление за БНР Искрен Веселинов, заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация във връзка почналите съвещания с парламентарно показаните политически сили по предложенията на ГЕРБ за нова конституция на страната и привикване на Велико национално заседание, написа обстоятелства.бг. 

За Вътрешна македонска революционна организация е " извънредно недопустимо " отпадането на преамбюла на Конституцията , уточни Веселинов. „ Ние сме „ за “ смяна на Конституцията и то доста от дълго време, за доста по-радикална смяна. Но това би трябвало да бъде спор, който ще организира Велико народно събрание, в случай че бъде конституирано “, акцентира депутатът.  Това е  отключване на процедурата, а не истина от последна инстанция и решение на всички проблеми , добави той.

„ За първи път от 30 години имаме шанса да създадем нови правила . Ние няма да ги сътворяваме, ще ги сътвори бъдещото Велико народно събрание, хората ще го изберат това заседание ”, съобщи още Искрен Веселинов. В отговор на рецензиите, че предлагането за нова конституция и привикване на Велико народно събрание е трик за печелене на време, той означи: „ Нали държавното управление има мандат до март? Колко ще завоюва с този „ трик “?

Ако не се смени системата, ще сменим едни хора с други и на следващия ден ще имаме същите пороци , по този начин Веселинов разяснява нежеланието на протестиращите сегашните ръководещи да се заемат с промени в главния закон.

Вътрешна македонска революционна организация поддържа разширение на пълномощията на президента не конюнктурно , посочи Искрен Веселинов. „ Няма причина при президент Плевнелиев или Първанов да сме желали президентска република, а при президент Радев да не желаеме “, означи той.

„ Смятаме за  оправдано да бъде дадена опция на президента в обстановки с ясна борба на институциите, да насрочва референдум, който да дефинира кой е правият  и който загуби референдума – да му се прекратят пълномощията ”, изясни депутатът.

Той сподели още, че Вътрешна македонска революционна организация не могат да поддържат отчасти включване на правосъдната власт в изпълнителната. По думите му „ в случай че превърнем прокуратурата в инструмент на изпълнителната власт, тогава с още по-голяма мощ ще важи тезата за вмешателство, за политически поръчки “.

Според Веселинов по-скоро е належащо да се разпишат механизми за надзор върху прокуратурата, а не " тя да бъде превърната в придатък на изпълнителната власт ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР