Снимка БулфотоПоел съм ангажимент и до 15-20 дни промяната на

...
Снимка БулфотоПоел съм ангажимент и до 15-20 дни промяната на
Коментари Харесай

Симеонов съобщи важни новини за Банско и Слънчев бряг

Снимка Булфото

„ Поел съм ангажимент и до 15-20 дни смяната на концесията за ски зоната над Банско, която отложихме през декември м.г., ще бъде импортирана в държавното управление “. Това заяви по Българска национална телевизия вицепремиерът, отраслов за туризма, Валери Симеонов, представен от Блиц.

 

Според него самата процедура ще се забави заради неналичието на нужните към новия Закон за концесиите наредби. Въпреки това смяната ще стане в къс период.

Симеонов съобщи, че концесионната повърхност не се усилва, а даже леко се понижава. 

„ В същото време концесионното заплащане, което концесионерът заплаща на страната, се усилва към два пъти, без значение, че той няма да има спомагателни доходи “, сподели Симеонов.

„ Работната група за Витоша е към този момент на финала на изработването на промени в проекта за ръководство на Национален парк „ Витоша “ и в най-скоро време ще ги внесем в кабинета “, заяви още вицепремиерът.

С него ще се даде опция за поправяне на лифтовете и ски влековете, а и за градеж на нови ски писти.

Докато това стане, Симеонов се надява през Народното събрание да минат измененията в Закона за горите, които дават опция да не се трансформира предназначението на земи от горския фонд, когато под тях се построяват лифтове. Промяната бе импортирана в Народното събрание предходната седмица от група депутати от ГЕРБ и „ Обединени патриоти ”.

Според Симеонов единствено от законовата смяна времето за поправяне и създаване на нови лифтове на Витоша ще се редуцира доста. А и това ще става по-евтино за вложителя, защото отпада нуждата да заплаща за смяна на предназначението на терените.

Симеонов добави, че до края на летния сезон или до края на годината ще направи всичко допустимо инфраструктурата на курорта Слънчев бряг да премине на послушание на общината в Несебър. Само това щяло да реши проблемите с алеите, затрупани с павилиони и сергии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР