СНИМКА: БУЛФОТООт срещата на върха в рамките на инициативата „Отворени

...
СНИМКА: БУЛФОТООт срещата на върха в рамките на инициативата „Отворени
Коментари Харесай

Вархей: Северна Македония трябва да успее по пътя към ЕС през юни, правим всичко възможно

СНИМКА: " БУЛФОТО "

От срещата на върха в границите на самодейността „ Отворени Балкани” еврокомисарят по разширението Оливер Вархей отпътува за София, с цел да работи за намиране на решение „ стига да има и минимален шанс”, разгласи той в изявление за македонската телевизия Сител, представено от Българска телеграфна агенция.

На въпрос дали Северна Македония и Албания могат да бъдат разграничени по европейския път, в случай че през юни страната не получи дата за договаряния за участие в Европейски Съюз, Вархей отговори: Северна Македония би трябвало да успее по пътя към Европейски Съюз през юни.

„ Докато има и минимален късмет, ще продължа да работя. Оттук отпътувам незабавно за София и ще продължа да работя за решение през юни. Работим доста тясно с френското председателство. Ние няма да оставим нито един непреобърнат камък, с цел да приключим това. Френското председателство е извънредно ангажирано и президентът Макрон персонално взима присъединяване. Мисля, че всички желаеме допустим и за двете страни резултат, с който да продължим напред и най-сетне да проведем първата междуправителствена конференция и процеса на присъединение на Северна Македония”, сподели Вархей.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР