снимка БулфотоОт Сила Норма заявиха, че имат разходи, които са

...
снимка БулфотоОт Сила Норма заявиха, че имат разходи, които са
Коментари Харесай

Сиела Норма е представила пред ЦИК оферта за 4,350 млн. лв

снимка Булфото

" От " Сила Норма " обявиха, че имат разноски, които са допълнително даже от препоръчаната цена от ЦИК и не могат да я понижат в допълнение ".

Фирмата " Сиела Норма " е показала пред Централната изборна комисия  ценова оферта за логистично обезпечаване  на машинния избор и услугите за частичните кметски избори на 27 юни и за парламентарните на 11 юли, която се вмества в пределната, избрана от ЦИК - 4,350 млн. лв., заяви БНР.

Комисията ще вземе решение, откакто бъде прегледан отчетът на работната група, водила днешните договаряния с компанията. Комисията обаче изследва опцията да купи в допълнение количество машини непосредствено от производителя " Смартматик ".

Въпреки че  " Сиела Норма " се вмества в офертата си  с оповестената цена за логистика и услуги по машинния избор на двата идни избора, от ЦИК са поискали в допълнение понижаване на цените, разгласи Емил Войнов, заместник-председател на Комисията:

Работната група, водила договарянията през днешния ден, ще изготви формален отчет, с цел да вземе ЦИК в допълнение решение дали ще се пристъпи към сключване на контракт за логистиката и обслужването на машините.

Междувременно стана ясно, че  ЦИК изследва опцията да закупи  директно от производителя на машините " Смартматик " спомагателни количества, нужни за изборите на 11 юли. Разговори с представителя на компанията в България към този момент организираха както министър председателят Стефан Янев, по този начин и финансовият министър Асен Василев, а диалог е воден и с ЦИК. Говорителят Росица Матева:

" Обеща, че ще ревизира и има опция вероятно за доставка на към 600 устройства сега, само че дали ще се разгласи социална поръчка за доставката на тези устройства и ще бъде поканен за реализатор " Смартматик ", ЦИК следва да реши.

Скоро би трябвало да стане, тъй като ние нямаме никакво време, тъй че би трябвало да стане днес-утре, най-късно в понеделник. На процедура това значи, че в случай че няма такава социална поръчка,  няма да има спомагателни машини,  ще има единствено тези 9600 ".

" Сиела Норма " няма да взе участие в новата социална поръчка, в случай че тя бъде оповестена, разяснява още Росица Матева:

" Възможността " Сиела Норма " да достави спомагателни машини беше по миналата поръчка,  която ние прекратихме , защото не можахме да се споразумеем за цената ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР