Снимка БулфотоОчаква ни предизвикателно лято, важно е всички държавни и

...
Снимка БулфотоОчаква ни предизвикателно лято, важно е всички държавни и
Коментари Харесай

Ангелкова: Подготовката за летния сезон върви добре

Снимка Булфото

" Очаква ни предизвикателно лято, значимо е всички държавни и локални институции, контролни органи и представители на бизнеса да работят в синхрон, с цел да подсигуряваме на българските и задграничните туристи услуга с доста положително качество. Подготвяме редица начинания дружно с представителите на локалната власт и бизнеса и се надявам да успеем да запазим отличните резултати от предишния сезон ”. Това сподели пред представители на медиите министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с контролните органи за подготовката на идния летен сезон във Варна. В полемиката участваха заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, кметът на Варна Иван Портних, представители на контролните органи, локалната власт и туристическия бизнес, заяви Нова тв.

„ Институциите и локалните управляващи обрисуваха ограниченията, които взимат за сезона, подготовката върви добре, стана ясно на срещата. С туризма са свързани доста институции, организации и структури от разнообразни ресори, контролни органи и локалната власт ", допълни министър Ангелкова и благодари на сътрудниците си от държавното управление и на премиера Бойко Борисов за поддръжката за туризма и за издигането му като приоритет.

„ Тази година Министерството на туризма започва нова самодейност – „ Денят за Вас “, както по Северното, по този начин и по Южното Черноморие. Идеята е в един ден през интервала от 15 юни до 8 септември всички музеи и други туристически обекти на територията на съответната община да са с вход свободен. Така ще се привлекат повече гости към културно-историческите забележителности и към атракциите в региона. Създадохме организация, обвързвана с инспекциите по ръководство на морските плажове, по този начин и с местата за настаняване и хранене от страна на КЗП, с цел да се подсигурява първокласен артикул и безпроблемно престояване на туристите. Имаме съдействието на Министерство на вътрешните работи и всички контролни органи, с цел да бъде обезпечено умерено летуване. На територията на област Варна неохраняемите плажове са 23, като регионалната администрация и общините обезпечават водното избавяне, здравното обслужване и почистването ", поясни министърът. 

Проверките на екипа й започват от 1 юни с началото на дейния сезон. Минимум по 3 са инспекциите на плаж – при започване на сезона, по средата и в края му, а по сигнал са непрекъснати. Министърът подсигурява, че най-посещаваните неохраняеми плажове ще бъдат подсигурени.

Тя предвижда известни спадове на немския пазар. „ Предприели сме редица ограничения и следим дружно с сектора какво се случва, тъй че да се опитаме да компенсираме от други пазари. Спадът от пазар Русия все още е намалял много по отношение на прогнозите от началото на годината. Надявам се с самодейностите, които сме подхванали най-вече от двустранен темперамент с Германия и Русия, да успеем да достигнем равнищата от предходната година, сподели министърът. Тя заяви още, че екипът й създава специфична стратегия за привличане на повече чартърни полети през проведения туризъм. Не приказвам за субсидиране, а за търсене на механизми, каквито оферират Гърция, Испания, Кипър и Хърватска. Надявам се до месец отчетът на интернационалния съветник, с който работим, да бъде подготвен и да го предложим за публично разискване. Това ще ни разреши да притеглим в допълнение полети за летища Варна и Бургас и по този начин да разтеглим крилата на сезона ", поясни тя. Министър Ангелкова разгласи отчетливи растежи все още на пазар Украйна 50%. Англия 19%, 16% Израел, Чехия и Полша – по 10%, Франция – 12%. Надяваме се това да компенсира спада от Германия и Русия.

Министър Ангелкова анонсира квалифицирания за 31 май Международен капиталов конгрес в Слънчев бряг с присъединяване на международни хотелски вериги и профилирани фондове.  „ Надявам се да насочим тяхното внимание към Черноморието и страната ни. Бихме желали да създадем благоприятни условия за създаване на конгресни центрове в националните курорти или край тях, с цел да се употребява целогодишно положителната им материална база ", сподели още тя. 

Министърът обърна особено внимание на наличието на представителите на Китай както от страна на тяхното Министерство на туризма, по този начин и на разнообразни провинции. Ще участва един от най-големите китайски фондове – Silk road fund, и представители на UnionPay. В началото на годината министерството подписа съглашение с най-голямата китайска туроператорска компания за взаимно публично-частно партньорство за основаване на изнесени туристически осведомителни центрове в разнообразни китайски градове. Важно е да продължим взаимната работа с Гърция и Сърбия за общите туристически артикули за привличане на туристи от азиатската страна, уточни министър Ангелкова.

Кметът на Варна Иван Портних разгласи пред публицистите, че районът е подготвен за летния сезон и благодари на министър Ангелкова и цялото държавно управление за поддръжката при реализацията на редица основни инфраструктурни планове. Те ще са от сериозна изгода за туристическия отрасъл и ще улеснят придвижването в централната градска част. Той заяви, че за сезона се чака тук да бъдат командировани служители на реда от Румъния, Полша и вероятно Германия, с цел да подкрепят българските си сътрудници в разгара на сезона. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР