Снимка: БулфотоНяма деца в тежко състояние. Надяваме се че ще

...
Снимка: БулфотоНяма деца в тежко състояние. Надяваме се че ще
Коментари Харесай

Лекар за хранителното натравяне в Ямболско: Няма деца в тежко състояние

Снимка: Булфото

" Няма деца в тежко положение. Надяваме се че ще бъдат овладяни тези недоволства. Това е клинична картина на хранително отравяне, само че няма нищо трагично на този стадий ", заяви доктор Валентин Вълчев от Спешна помощ пред Българска национална телевизия.

15 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от 7 до 12 години със подозрения за хранително отравяне . След обзор 14 от тях са настанени за лекуване в ямболската болница. В късния следобяд през вчерашния ден учениците се почувствали зле и били откарани в незабавния център в Ямбол с болки в корема и повръщане. Настанени са в инфекциозното поделение на болничното заведение.

" То не ѝ беше неприятно като се прибра, добре беше. Минаха 10 минути и почна да повърне и туй беше ", сподели Недялка Михайлова, родител на едно от децата.

Очакват се резултатите от проучванията . Всички деца учат в прилежащото село Дражево.

Храната се доставя посредством кетъринг  и с нея се хранят близо 1 300 възпитаници от община Тунджа. Кметът на община Тунджа пък сподели: Най-интересното е че става въпрос единствено за деца от Хаджидимитрово, а тази храна ядат всички деца от община Тунджа. В Дражево учат деца от Хаджидимитрово и Дражево нито едно Дражевско дете не е тук, единствено Хаджидимитровски и нито едно дете от други учебни заведения от нашата община които са консумирали същата тази храна.

След обзор 14 от децата са настанени в инфекциозното поделение на болничното заведение под лекарско наблюдаване,  а за едно от децата родителите са предпочели домашно лекуване . На всички деца ще бъдат направени проучвания и  най- късно в сряда ще бъде ясно каква е повода за неразположението . Всички потърпевши деца учат в прилежащото село Дражево. Храната, която им се дава е на правилото на кетъринг и с нея се хранят близо 1 300 възпитаници от община Тунджа. В момента представители на здравната ревизия и регионалната дирекция по сигурност на храните правят инспекции в учебното заведение в Дражево.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР