снимка: БулфотоНе слушайте онези, които ви говорят за мечти и

...
снимка: БулфотоНе слушайте онези, които ви говорят за мечти и
Коментари Харесай

Папата: Не слушайте онези, които ви говорят за мечти и вместо това ви продават илюзии

снимка: Булфото

„ Не слушайте тези, които ви приказват за фантазии и вместо това ви продават илюзии: те са манипулатори на благополучие. Ние сме основани за по-голяма наслада: всеки от нас е единствен и е пристигнал на света, с цел да се усеща обичан в своята уникалност и с цел да обича другите по този начин, както никой не може да направи на негово място ”.

Всеки е единствен в очите на Бог, означи още папата. „ Не се оставяйте да бъдете „ уеднаквени “, ние не сме серийно произвеждане, ние сме единствени и свободни и сме пристигнали на света, с цел да живеем с Божията обич, да прегърнем смелите избори, с цел да се впуснем в прелестния риск да обичаме ".

Песни и молебствия белязаха, измежду празнична атмосфера, срещата на папа Франциск с младежите на стадион „ Локомотива “ в Кошице. Думите на папата, слушани от 20 хиляди души, се запечатаха в очите, изпълнени с вяра и насочени към бъдещето. „ Нужни са обич и подвиг, с цел да се вършат велики неща в живота ", сподели папата, като отговори на въпроси и организира диалог за християнския живот и за положителния живот. И акцентира, че през днешния ден „ същинската гражданска война е да се бунтуваме против културата на краткотрайното “, написа Vatican News и fakti.bg.

Примерът за младите е този на блажена Анна Колесарова, словашката „ Света Мария Горети “: тази по този начин дълго чакана среща бе обвързвана с нейната фигура.

На Петър и Зука, папа Франциск сподели, че „ любовта е най-голямата фантазия в живота, само че тя не е евтина фантазия “, нито е „ фантазия, лесна за пояснение “, нужни са „ нови очи, които да не се оставят да бъдат излъгани от привидното ”, и „ любовта не би трябвало да се банализира, тъй като любовта не е единствено страст и възприятие ”, нито е „ да имаш всичко и незабавно ”. Папата означи, че „ любовта не дава отговор на логиката на еднократната приложимост. Любовта е честност, подарък, отговорност ".

Папа Франциск удостовери, че „ същинската автентичност през днешния ден, същинската гражданска война е да се бунтуваш против културата на краткотрайното, да отидеш оттатък инстинкта и оттатък момента, да обичаш за цялостен живот и с цялото създание “.

Папата означи, че „ с цел да бъде животът незабравим, са нужни обич и подвиг “ и това точно се намира в Разпятието, което свидетелства за „ безгранична обич и храброст, да отдадеш живота си до дъно, без половинчати ограничения “. Но това е и историята на блажена Анна, която „ ни споделя да се стремим към високи цели “.

Папа Франциск насърчи „ да не оставяме дните на живота да минават като епизоди

от теленовела “ и подсети на младежите да не имат вяра на специфични резултати, когато мечтаят за обич. „ Всеки един, означи папата, е подарък и може да направи от живота си подарък. Други, обществото, бедните, ви чакат ”.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР